Korttrøbbel skaper frustrasjon

Studenter og lærere strømmer til kortsenteret for å få bytte ut defekte nøkkelkort.
Onsdag, 25 mars, 2015 - 15:36


Høgskolen i Oslo og Akershus har byttet ut de gamle magnetstripelåsene med nye låser. Dette har ført til at mange studenter har blitt nødt til å bytte ut nøkkelkortene sine hos nøkkelmannen i P46.

Mange studenter har opplevd situasjonen som frustrerende. Journaliststudent Stine Spjelkavik Hansen er blant studentene som har merket endringene.

– Det var kjempetidlig på morgenen. Det var mørkt, kaldt og det snødde ute. Så kom jeg meg ikke inn fordi nøkkelkortet ikke fungerte, sier Hansen.

– Etter et kvarter funket det på den ene låsen, men så møtte jeg en ny låst dør. Da måtte jeg vente på en medstudent som kunne låse meg inn, sier hun.

Mulig eksamensstryk

Noen av dørene har fortsatt gamle låser, mens andre har nye låser. Masterstudenten Mathias Falch fikk ekstra hodebry da han ikke kom seg inn på skolen.

– Det var ekstra frustrerende fordi jeg skulle inn i lesesalen for å gjøre ferdig en hjemmeeksamen. Nå er jeg ikke sikker på om jeg kommer til å bestå, sukker Falch.

Han forteller at han fikk løst problemet, men at han ikke er den eneste som har opplevd trøbbel med de nye låsene.

Klandrer ikke skolen

– Jeg fikk kortet mitt før skolen byttet til det nye systemet. Da måtte jeg dra ned til kortmannen og bytte til et nytt kort. Der møtte jeg flere andre med samme problem, sier masterstudenten.

Falch klandrer likevel ikke skolen for problemen.

– Hvis dette kan meg en sikrere skolehverdag, så er jeg veldig glad for det. Dessuten var nøkkelkortmannen veldig blid og medgjørlig. Det er jeg takknemlig for, sier en smilende 26-åringen.