Sykepleierstudiet på HiOA landets femte mest populære

Med 12 prosent økning søkertall fra i fjor, blir sykepleierutdanningen ved HiOA et av landets desidert mest populære.
Torsdag, 23 april, 2015 - 14:23


—  Det er gledelig at sykepleierutdanningen er så populær blant søkerne. Det er et stort behov for sykepleiere i samfunnet, sier rektor Kari Toverud Jensen ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en pressemelding.

Onsdag ble tallene fra samordna opptak klare, og viser at helsefag er landets mest populære studieretning, med 30.000 søkere med helsefag på førsteprioritering. Totalt antall studieplasser er på 9000. Søkertallene viser godt igjen på søkertallene til HiOA. Søkertallet har økt 12% fra 2014. 

I år har hele 1165 personer Sykepleie ved Pilestedet som sitt førstevalg.

Også helseminister Bent Høie er fornøyd med at antallet som søker seg til helseutdanninger har gått opp det siste året, og understreker at det i framtiden vil være et svært stort behov for mer helsepersonell i Norge. 

— Jeg er godt fornøyd med at så mange unge velger å søke helseutdanninger i år. Framover vil det være et stort behov for personer med ulike helsefaglige utdanninger. Regjeringen er svært opptatt av kompetanse i helse- og omsorgstjenesten. Vi må ha tilstrekkelig personell med riktig kompetanse for å kunne tilby befolkningen gode helsetjenester, sier helse- og omsorgsministeren til khrono.no.