Nila forsvunnet fra Torshov

Hundeeieren slapp ut hunden mens han selv ryddet i bakgården.
Mandag, 15 mars, 2010 - 15:12


– Jeg har ikke gitt opp håpet om å få Nila tilbake, sier Øyvind. Siden hun ble borte 25. januar i år har Øyvind og familien hans lett etter henne hver dag. Facebookgruppa “Hunden Nila er savnet!” har nå 1640 medlemmer. Det gir Øyvind håp.

– Om hun er i Oslo må noen se henne. Vi har hengt opp lapper, varslet politiet, opprettet en facebookgruppe og til og med gitt “Tore på sporet” beskjed om at hun er savnet, forteller Øyvind.

Les Nilas egen blogg her.

Nila er en 16 måneder gammel blanding av schæfer, rottweiler og engelsk stafforshire bullterrier, med en hvit trekant på snuten.

Lettere å få tilbake merkede hunder

Hvert år får politiet meldinger om hunder som er savnet. De videreformidler medlingen til Viking. I 2009 hentet Viking 440 hunder, de fleste i Oslo-området. Noen av dem er savnede hunder som enten er rømt eller stjålet. De hundene Viking ikke finner eiere til, blir satt på kennel før de eventuelt blir omplassert.

– De fleste hundene vi tar vare på, kommer tilbake til eieren. I dag er mange hunder chip- eller øremerket. Når vi henter inn hundene undersøker vi dette først og tar kontakt med eieren for å få hunden hjem, sier Jon Andresen i Viking.

Chipmerkede hunder har en microchip i nakken som scannes. Hundens identitet og eier vil kunne leses av av alle som har en avleser.

Tror Nila er stjålet

– Jeg har fått tips om at hun er blitt sett flere ganger, sier Øyvind. Jeg satt nede på Egon på Oslo S i tre dager fordi noen tipset meg om at de hadde observert henne der.

Øyvind tror Nila kan ha blitt stjålet.

– Hun er så sosial og lydig så det er rart om hun bare skal ha stukket av, sier han.

Hver dag han skal til studio der hun ble borte, går han en ekstra runde.

– Jeg skylder på meg selv for at hun er vekk, men vet jo at det ikke er min feil. Jeg gir ikke opp håpet om at Nila skal komme hjem.

Se Øyvind fortelle om dagen da Nila forsvant her.

Hør hva hundeeiere i Oslo gjør for å beskytte hundene sine her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: