Ny storstreik vil ramme kollektivtransporten

Det kan bli full stopp i kollektivtrafikken enkelte steder i Oslo.
Onsdag, 14 april, 2010 - 15:11


Pleier du å kose deg med en glovarm kaffe og en avis på vei fra Drøbak til Oslo eller sitter du vanligvis og slumrer på buss 23, 24, 81 eller 82?

Da kan du risikere å få deg en overraskelse i morgen tidlig. Fra midnatt kommer nemlig 800 av Yrkestrafikkforbundets medlemmer og 700 av Transportarbeiderforbundets medlemmer til å bli tatt ut i streik, dersom partene i transportsektoren ikke blir enige i meklingen, melder NTB.

Busstopp

Dette vil umiddelbart ramme  de kollektivreisende. Store busselskaper, som Norgesbuss, Nettbuss og Veolia, er blant de som vil bli rammet av streiken. Den vil i så fall trolig få omfattende konsekvenser for kundene.

- Tre av våre avdelinger er tatt ut i en eventuell streik. Det gjelder Rosenholm, Drøbak og UIven. Ingen av bussene som normalt starter ved disse avdelingene vil da kunne kjøre i morgen tidlig, sier driftsdirektør Willy Johansen i Norgesbuss til Aftenposten.no.

Søppelstreik

Streiken kommer ikke bare til å ramme folk i hovedstaden. I Sandefjord vil flere husstander oppleve at husholdningsavfallet deres ikke vil ble hentet fra imorgen av. Avfallsbortkjøring og godstransport vil nemlig også bli rammet dersom streiken blir et faktum. Totalt kan opptil 10.000 ansatte innenfor hele transportsektoren bli tatt ut i streik, melder NTB.

Roger Hansen er forbundsleder i Norges Transportarbeiderforbund, og han sier til Aftenposten.no at han tror det blir en tøff megling.

Hansen leder den samlede forhandlingsdelegasjonen og peker ut tre områder som er viktige: Lønn, reguleringsbestemmelse for andre avtaleår som sikrer lønnsnivået i perioden og forbedringer på bestemmelsen om deltskiftordningen.

Emneord: