Grorud-ungdommen får skatepark

Skateparken på Haugenstua er et resultat av millionsatsingen i Groruddalen. – Parken bidrar til integrering i bydelen, sier Knut Gran, prosjektleder ved Osloungdommens motorsenter og skatepark.
Torsdag, 21 oktober, 2010 - 14:43


– Her er det folk i alle aldere. Jeg har blitt kjent med mange som jeg ellers ikke ville kommet i kontakt med, sier Jørn Wiggo Nyberg. Han er en av mange som skater på Haugenstua. Den innendørse skateparken skal være åpne hele året. Det er den eneste døgnåpne skatehallen i Oslo.
 

Groruddalssatsing

Parken har blitt bygget med midler fra Groruddalssatsingen, et samarbeid mellom Oslo kommune og staten.

– Folk mener det aldri skjer noe i Groruddalen. Dette er et bevis på det motsatte som vi kan være stolte av, sier lokalpolitiker på Stovner Tore Ludt.
 

Populær møteplass

– Groruddalens befolkning består av mange unge med innvandrerbakgrunn. Skateparken kan være en møteplass for ungdom fra alle lag i samfunnet, sier Knut Gran.

I 2009 hadde parken hele 33 000 besøkende, på tross av at den ikke var helt ferdig. Det er den nå, og det forventes at rundt 40 000 skal bruke parken løpet av det kommende året.

Skateparken er en del av osloungdommens motorsenter og skatepark. Motorsenteret har i hele 30 år vært med på å samle de unge. Skateparken er et nytt tilskudd.

Byggingen av skatehallen ble startet i 2000, og ble ferdigstilt i år.
 

Emneord: