Integreres i en konteiner

I denne konteineren kan barn og unge på Mortensrud spille musikk. Det skal fremme integrering.
Torsdag, 21 oktober, 2010 - 15:11


29. oktober får ungdommen i Søndre Nordstrand et helt nytt tilbud ved Mortensrud aktivitetshus. Da åpner nemlig en ny musikkbinge – en mobil konteiner som er innredet til et øvingsrom. Her kan de unge ta med instrumentene sine, plugge seg inn og spille.

– Jeg tror det er veldig mange som har savnet et slikt tilbud. Aktivitetshuset er en veldig populær møteplass for ungdom, og jeg tror det kommer til å ”ta av” når bingen åpner, sier leder for Mortensrud aktivitetshus, Gry Hagen.

 

Den unge bydelen

Bingen er finansiert av midler gjennom Oslo Sør-satsingen, et prosjekt som ble satt i gang i 2007 for å bidra til integrering og inkludering i Søndre Nordstrand.

Bydelen er på flere måter den nyeste i Oslo. Den ble bygget ut på slutten av 1970-tallet, og er i tillegg den bydelen i Oslo som har flest ikke-vestlige innvandrere. Disse utgjør over 40 prosent av de rundt 35 000 innbyggerne i bydelen.

Ettersom en tredjedel av innbyggerne i Søndre Nordstrand er under 20 år, er barn og unge et viktig satsingsområde for Oslo Sør-satsingen.

 

Dårlig profilering

Inger Aguilar leder prosjektet, og mener barn og unge har behov for tilbudet.

– Mange foreldre er ikke i stand til å veilede barna sine. Flere snakker for eksempel ikke norsk. I tillegg bor ofte store familier sammen i små leiligheter, hvor det ikke er rom for privatliv. Barna må ha en plass å leve litt – en mestringsarena hvor de kan bygge et trygt nettverk og skaffe seg kontakter. Den nye musikkbingen på Mortensrud er en slik arena, mener Aguilar.

Hun innrømmer at tiltakene til Oslo Sør-satsingen bør bli mer synlige.

– De som er med i prosjektet synes det er kjempefint. Men det er dessverre slik at flesteparten ikke ser det. De får med seg tiltakene som støttes, men ikke at det er vi som hjelper dem i gang. Her kan vi bli flinkere på å profilere oss selv, sier Aguilar.

 

               

Emneord: