Samler VGS og ungdomsskole under samme tak

Oslo: – En mykere overgang fra ungdomsskolen vil føre til at flere fullfører videregående skole, sier rektor Per Bjarne Elle.
Onsdag, 27 oktober, 2010 - 11:21


Fyrstikkalléen skole på Helsfyr åpnet offisielt på tirsdag. Det er den første skolen i Norge som er bygget med ungdomsskole og videregående i samme bygg. Skolen har allerede vært i bruk siden 23. august, med ungdomstrinn fra 8.-10.-klasse, samt studiespesialisering og medier og kommunikasjon.
 

Bedre oppfølging av elevene

Rektor Per Bjarne Elle mener elevene ved Fyrstikkalléen skole vil få en mer tilpasset opplæring enn andre, fordi lærerne der har muligheten til å følge elevene over en lengre periode enn på vanlige skoler. Han tror en kombinasjon av ungdoms- og videregående skole, også kalt 8-13-skole, vil få flere til å fullføre 13 års skolegang.

Rektoren får støtte av byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard, som synes det bør være flere 8-13-skoler i Oslo. Han tror det vil bygges flere slike skoler fremover.

 

Oppstartsproblemer

Arne Borgersen og Fredrick Aakhus-Østrem går siste året på medier og kommunikasjon. De byttet skole fra den nedlagte linjen på Sogn videregående skole sammen med nesten hele trinnet sitt.

- Det er en fin skole utseendemessig, sier Borgersen.

- Når alt kommer på plass blir det bra, legger Aakhus-Østrem til.

Det var nemlig ikke alt som var klart for skolestart tidligere i høst.

- Vi fikk ikke skolebøkene våre før det hadde gått to måneder, sier Aakhus-Østrem.

 

Tilpasset undervisning

Rektor Per Bjarne Elle sier at kombinasjonen av ungdomsskole og videregående gir elevene flere ressurser.

- Elevene på ungdomstrinnet kan bruke rom som egentlig er bygget for videregående. I tillegg vil lektorene, som har høy faglig kompetanse, undervise på alle trinn, forteller han.

Ungdomsskoleelevene har også muligheten til å velge fag på høyere nivå, og mange benytter seg allerede av muligheten til å ta matte og engelsk for videregående.

- Elvene skal ikke bare vurderes ut fra alder, men etter hvilket nivå de er på innen hvert fag, avslutter rektoren.
 

Les om første skoledag på Fyrstikkalléen skole her

Les om Ny GIV mot frafall her
 

Emneord: