28 dager med julekos

Gjennom hele adventstiden forvandles Rådhusplassen til et julemarked hvor besøkende kan handle gaver og nyte julestemningen.
Onsdag, 24 november, 2010 - 15:02


Torsdag 25. november kl. 16.30 tenner ordføreren 250 000 julelys som skal lyse opp Rådhusplassen frem til 20. desember. Julemarkedet på Rådhusplassen er Oslos mest besøkte arrangement i adventstiden, og hadde mer enn 250 000 besøkende i fjor.

Hektiske sluttforberedelser

Forberedelsene er i sluttfasen og telefonen til Ketil Aamodt, som er daglig leder og arrangør av markedet, ringer uten stopp. Nesten 150 mennesker jobber med markedet som skal huse rundt 80 utstillere med diverse salgsvarer. Det er mye jobb for å få alt til å fungere under åpningen i morgen,  både lys, strøm, boder og utstillere må være på plass.

– Utrolig mye skal være i boks. I denne fasen er alt kaotisk og stressende, men enhver hovedstad med respekt for seg selv bør ha et julemarked på rådhusplassen, fastslår Ketil Aamodt. Han sier at både turister og nordmenn koser seg på julemarkedet.

Noe for enhver smak

I bodene vil de besøkende finne alt fra treverk, keramikk, smykker, glass og kunst til tradisjonelle julevarer. Markedsmenyen frister med retter som elg- og reinburgere, tyske pølser og vafler fra Belgia, Holland og Norge.

– Gløgg, kakao, øl, og akevitt, her blir det garantert julestemning, ler Aamodt.

En fullstendig oversikt over åpningstidene til julemarkedet finnes her.

Emneord: