Delte meninger om forlengelse av Ekebergbanen

Mange beboere på Nordstrand er skeptiske til å forlenge trikken fra Ljabru til Hauketo.
Tirsdag, 23 november, 2010 - 14:09


Om én uke skal det være folkemøte om forlengelse av trikken fra Ljabru til Hauketo. På møtet vil Ruter og Asplan Viak gi informasjon om planprosessen de har lagt fram.

Bakgrunnen for forslaget er at Ruter vil få kontakt med Hauketo stasjon, og legge til rette for omstigning til /fra tog og buss i knutepunktet. I tillegg vil Ruter fremme et bedre kollektivtilbud for beboerne på Hauketo.

Skeptiske

Mange av beboerne på Nordstrand er derimot skeptiske til tiltaket. På Nordstrands Blads nettsider har det oppstått diskusjoner rundt tiltaket. De fleste er engstelige for økt trafikk på trikkelinjen som allerede er belastet.

Arve Edvardsen bor på Nordstrand og forstår reaksjonene.

- Når man kommer til Kastellet som er tredje stasjon, er det umulig å få sitteplass i rush-tida. Hvis denne linjen skal forlenges, er det naturlig å tenke på at det vil bli økt trafikk.  

Edvardsen tror likevel at en forlengelse ikke vil øke folkemengden på lang sikt.

- Togforbindelsen mellom Hauketo og Oslo S tar 11 minutter. Med ny Follobane fra 2019 vil det i tillegg bli plass til flere lokaltog. Forbindelsen til Sæter/Lambertseter er også ivaretatt med buss 79. Tiltaket er derfor etter min mening en unødvendig sløsing med offentlige ressurser.

Vil høre på beboerne

Spesialkonsulent i bydel Nordstrand, Jan Nordahl, forteller at man på informasjonsmøtet vil få grundigere informasjon fra Ruter. Det vil også bli anledning til å stille spørsmål.

Videre forteller Nordahl at komiteen for byutvikling, miljø og samferdsel i bydel Nordstrand vil gjøre en politisk behandling av saken 6. desember.

Deretter vil bydelsutvalget ha et møte 16.desember. Da vil de legge frem ulemper og fordeler ved tiltaket. Nordahl påpeker at beboernes meninger vil spille inn i vurderingen av saken, før den går videre til Plan- og bygningsetaten.

 

Emneord: