Hotellsnikere spiser gratis frokostbuffet

På flere av de store oslohotellene kan uvedkommede komme og gå som de vil.
Tirsdag, 23 november, 2010 - 16:11


- Det er en utfordring å kontrollere at alle som passerer resepsjonen er hotellgjester. Per dags dato går det på skjønn, sier resepsjonssjef Synnøve Førde ved Slottsparken Thon Hotels.

I dag er det fullt mulig å spasere rett ned til frokostbuffeten ved hotellet. Hverken resepsjonisten eller hovmesteren krever identifikasjon.

Førde bekrefter at det finnes såkalte hotellsnikere. Dette er personer som tar for seg i spisesalen, benytter kaffemaskinen flittig eller tar seg en lur korridorene - uten å betale for seg.

- Når det er høysesong, slik som på sommeren, har vi egne frokostvakter ved inngangen til spisesalen. Ellers er det servitørene som må holde øye med gjestene. Det er et spørsmål om bemanning, sier hun.

Strengere på Rica

Mens Thon Hotels stoler på at folk er rettskafne, har Rica Hotels en strengere praksis.

- Våre gjester må henvende seg til hovmesteren som står i inngangen, og krysse av på en liste. Og når de skal inn på hotellet, må de henvende seg i resepsjonen for å få romnøkkelen sin, sier hotelldirektør Knut Lie ved Rica Hotels. Han innrømmer likevel at hovmesteren kan være uoppmerksom, og tror at frokost er det enkleste å snike seg inn på.

«Svarteliste»

På Thon hender det derimot at uvedkommede slipper inn.

- Vaktene har kommet over uteliggere i gangene på nattestid, sier Førde.

Hun forteller at det finnes et eget sikkerhetsnettverk ved norske hoteller. Her finnes informasjon om enkeltpersoner som har gjort ugang ved hotellet. Personens utseende er beskrevet, og peronalet bruker listen til å være ekstra oppmerksomme på klientellet.

 

OsloPuls betegner hotellfrokost som «en fattigmannsmåte å leve luksuslivet på». Se deres anbefalinger.

Emneord: