Etiopierne får likevel ikke møte Justisdepartementet

Justisdepartementet skriver i en pressemelding at de etiopiske flyktningene som sultestreiket i Oslo domkirke forrige uke, allikevel ikke får møte departementet.
Tirsdag, 15 februar, 2011 - 11:58


I en pressemelding fra Justisdepartementet kommer det fram at etiopierne som oppholdt seg i Oslo domkirke i forrige uke, allikevel ikke får møte departementet. Justisdepartementet skal kun ha formidlet kontakt mellom kirken, FNs høykommisær for flyktninger, UDI og UNE. Siste.no  skriver at UDI og en representant for FNs høykommisær for flyktninger skal ha gått med på å møte etiopierne. Det er usikkert om flere vil delta på møtet.

Etiopierne sultestreiket i seks dager fordi de mente at deres asylsaker ikke var blitt behandlet individuelt og de ønsket å få sakene sine gjennopptatt. På en pressekonferanse i Oslo domkirke mandag ettermiddag, fikk de vel 30 etiopiske flyktingene et løfte av biskop Ole Christian Kvarme om å få møte norske myndigheter for å diskutere saken. De forlot kirken etter pressekonferansen, etter å ha oppholdt seg i der hele forrige uke.

I pressemeldingen skriver Justisdepartementet at det er uaktelt å gi etiopierne flere rettigheter enn de hadde før aksjonen.

Emneord: