Kan bli andre nordmann som spiller Stanley Cup

Zuccarello mener sluttspill gir ny enerigi.
Tirsdag, 12 april, 2011 - 12:22


Mats Zuccarello Aasen har hatt en strålende debutsesong i NHL. Natt til torsdag kan 23-åringen bli den andre nordmannen som spiller om Stanley Cup.

Av norske ishockeyspillere har bare Patrick Thoresen spilt NHL-sluttspillet tidligere. Han fikk med seg 14 kamper da Philadelphia Flyers tok seg til semifinale i 2008.

New York Rangers sikret seg søndag den siste plassen i Eastern Conference. Dermed venter mesterne i øst, Washington Capitals, i best av sju kamper.

– Jeg er i troppen, men vet ikke om jeg får spille ennå. Uansett så skal det bli moro, sier Mats Zuccarello Aasen til NTB.

Taktikk

På mandagens trening ble planen for hvordan man skal slå Capitals lagt fram for spillerne. Lørdag fikk han bare litt over tre minutters spill, men rakk å assistere til utligningen til 1-1 mot New Jersey Devils.

– Det var et taktisk bytte og slik man må regne med. Jeg skal være klar når treneren trenger meg, sier Zuccarello.

Oslogutten spilte i fjor rundt 55 kamper i svensk ishockey. Denne sesongen er det på samme tid blitt 78. 42 av dem har han spilt for Rangers hvor det er blitt 6 mål og 17 assist, men det er hans avslutteregenskaper på straffer som gjorde ham mest bemerket. Nordmannen i Rangers begynner å merke kjøret, men kampen om det store Stanley Cup-trofeet har gitt nye krefter.

– Dette blir som en ny start på sesongen for de fleste av oss, og sluttspillet gir ny energi, sier han.

Sluttspill er heller ikke hverdagskost for 23-åringen. Siste sluttspill han var med på var i 2008 da Frisk-Asker tapte for Storhamar i NM-finalen.

Respekt

Motstander Washington Capitals er et solid lag med en del av de største NHL-stjernene som russerne Alexander Semin og Alexander Ovetsjkin.

I de fire møtene i seriespillet vant Rangers tre av kampene. To av dem med 6-0 og 7-0, mens en endte 2-1 på straffer. Bare den første hjemmekampen endte med et 3-5-tap.

– Vi må jo ha respekt for dem, men samtidig forsøke å spille vårt spill, mener «Zucca».

Rangers åpner med to kamper borte før det blir to kamper hjemme i Madison Square Garden.

–  Det er kanskje greit at vi ikke har så mye press på oss. Amerikanerne liker underdogs, slår nordmannen fast.

Mats Zuccarello Aasen har ikke tenkt en eneste tanke på det kommende ishockey-VM i Slovakia. Det problemet overlater han glatt til sjefene på det norske landslaget og i lagledelsen i Rangers.

(NTB)

Emneord: