Ble ikke informert om Halvorsens avgang

- Det kom som et stort sjokk for meg, sier Marianne Borgen, ordførerkandidat for SV i Oslo.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 02:23


På første rad sitter en overrasket ordførerkandidat og holder seg for munnen. En tydelig preget Kristin Halvorsen har nettopp annonsert at hun trekker seg som partileder fra våren 2012.

- Dette kom som et stort sjokk for meg. Jeg har ikke visst noe om dette på forhånd. Hele salen tok en stor kunstpause da hun annonsert dette, og dette viser hvor viktig hun har vært for partiet. Hun er den viktigste lederen i SVs historie, sier en forbauset Marianne Borgen.

Pressefolk, politikere og andre velgere var alle samlet på Rockefeller i Oslo da Kristin Halvorsen annonserte at hun trekker seg som partileder for SV.

- Jeg foreslår at SV arrangerer et ekstraordinert landsmøte til våren 2012, hvor vi setter oss ned og diskuterer en ny leder. Jeg har sittet ved denne posten i nesten femten år og mener det er på tide å gi de unge, erfarne skikkelsene en viktigere politisk stilling, sa Halvorsen til pressekorpset.

Kristin Halvorsen og resten av partiet har det siste døgnet kjempet en viktig kamp, men i kveld var det slutt. SV kom seg over sperregrensen, men valgfiaskoen var uunngåelig for Halvorsens parti. Marianne Borgen ønsker ikke gråte over resultatet og ser heller fram mot valget i 2013.

- Uansett resultat, skal vi benytte kvelden til å kose oss litt, sier Borgen.

Spekulasjonene etter Halvorsens arvtager er allerede i gang. Heiki Holmås, Audun Lysbakken og Inga Marte Thorkildsen har allerede blitt lansert som potensielle kandidater, men ingen av dem ønsker å dra raske konklusjoner.

Emneord: