Satser på salto og sirkus

Nysirkus Bjerke startet i sammenheng med Groruddalsatsingen i 2007. I høst var det ikke plass til alle som hadde meldt seg på.
Torsdag, 27 oktober, 2011 - 13:54


- Nysirkus Bjerke skulle være et av ungdomsfyrtårnene her i bydel Bjerke. Et prosjekt og samlingspunkt for å lede vei for ungdommene i Groruddalen. Vi startet det arbeidet som manglet, forteller leder for senteret, Pål Eriksen.

I dag har Nysirkus 28 forskjellige kurs. Blant annet sjonglering, akrobatikk, luftakrobatikk, trapeze og mye mer.

- Det er ingen andre i byen som har så bredt tilbud som oss, sier Eriksen.

- Dette er for oss som ikke spiller fotball eller vil sitte å spille pc-spill. Det er mye bedre her, det er godt miljø og vi kan være her så mye vi vil, sier Nikolai Fisher (14) engasjert.

Nikolai Fisher (14) synes dette er bedre enn fotball og pc-spill. Foto: Marte Stensland Jørgensen

Nytt prosjekt

Under “Crossover”, som var åpningsprosjektet i Groruddalsatsingen, var Nysirkus Bjerke en del av forestillingen som ble vist på Operaen i september. Formålet med prosjektet var å vise det kulturelle mangfoldet i Groruddalen, gjennom en forestilling med ulike sceniske uttrykk.

- “Crossover” var et kjempegøy prosjekt. Det var så variert. Blant annet var det kinesisk- og pakistansk dans. Det handlet om mangfoldet her, sier Thea Blossom Kristensen (15).

Satsingsgruppa, de som har vært med lengst, jobber nå mot prosjektet ”Lyden av Bjerke” og på gårsdagens trening øvde de på salto, stuprulle og flikkflakk fra trampoline. I showet skal hver utøver ha sin egen story. Det er ungdommer i alle aldre, på tvers av kultur, bakgrunn, religion og kjønn som er med i Nysirkus.

 

Klare framtidsplaner

Blossom Kristensen har holdt på med sirkus i åtte år, og vil ta utdannelse i utlandet for å bli profesjonell, akkurat som instruktøren Rodrigo Porcino (31). Han har en fireårig utdannelse i Brasil for å bli proff sirkusinstruktør.

- Vi trente seks timer om dagen fra mandag til fredag på Sirkusskolen i Brasil, forteller Porcino.

- Pappa syns jeg klatret for mye i trær da jeg var liten og var ikke så glad for det, men så begynte jeg med dette, flirer Blossom Kristensen.

Utøverne er utrolig smidige og sterke. Det krever stor kroppsbeherskelse, balanse og konsentrasjon. Foto: Marte Stensland Jørgensen

Hver øving er en forestilling

Mette Nybø er bestemoren til satsingsgruppas yngste utøver, Sara Nybø. Hun er mektig imponert over hva de får til.

- Det er proft og seriøst, instruktørene er veldig flinke med ungdommene, de fikser uro i rekkene og hanskes godt med dem, sier bestemor Nybø.

Hun skryter til alle hun kjenner og følger stolt med på barnebarnet.

- Det er gratis forestilling hver gang, dette, smiler Nybø.

- Nysirkus inkluderer så mange, alle er velkomne og blir tatt godt i mot her, legger ivrige Blossom Kristensen til.

Det eneste man trenger for å være med i Nysirkus Bjerke er nysgjerrighet, en liten dose galskap og evnen til å utfordre seg selv for å sprenge grenser.

Emneord: