Clinton avlyste Oslo-besøk

Reiser hjem grunnet sykdom i nær familie.
Tirsdag, 1 november, 2011 - 12:16


USAs tidligere president, Bill Clinton, som i gå skulle deltatt på veldedighetslunsj på Hotell Continental, måtte avlyse Oslo-besøket grunnet sykdom i nærmeste familie. Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er hans 92 år gamle svigermor Dorothy Howell Rodham svært syk.

– Det er selvsagt helt naturlig at president Clinton vil være sammen med sin familie når alvorlig sykdom rammer de nærmeste. Vi føler med ham og hans familie, sier Sandro Parmeggiani i Norsk Postkodeforening.

Her skulle blant annet Bill Clinton holde foredrag under den avlyste veldedighetslunsjen på tirsdag. Foto: Thea N. Dahl
 

Avlyser veldedighetslunsj

Veldedighetslunjsen som skulle holdes av Clinton Foundation og Norsk Postkodeforening, er blitt avlyst grunnet Clintons hjemreise. Ifølge TV2 var omlag 40 gjester invitert til arrangementet.

– Vi har valgt å avlyse dagens veldedighetslunsj, og  informerer nå alle de påmeldte. Vi planlegger å invitere president Clinton ved en senere anledning, forteller Parmeggiani.

– Ikke noe problem å avlyse

Daglig leder ved Hotell Continental, Hilde Lystad, viser stor forståelse for Clintons avlysning.

– Det er selvfølgelig veldig trist at Clinton ble nødt til å avlyse besøket. Men når det er familiære årsaker, ønsker vi bare god bedring. Sånt skjer, sier Lystad.

Han opplyser at å avlyse arrangementet gikk smertefritt.

– Det var ikke noe problem å avlyse arrangementet. Vi har mange gjester og slike begivenheter ofte, så avslysninger går på rutine, avslutter Hotell-lederen.

Clintons kone og USAs utenriksminister, Hillary Rodham Clinton, skal på mandag ha kansellert planlagte reiser til både Tyrkia og Storbritannia.

Veldedighetsarrangementet skulle vært avholdt på Hotell Continental i Oslo klokken 12.45 i går.

Emneord: