Pilletyveriet er løst

Og nå vil Folkehelseinstituttet bedre sikkerheten.
Tirsdag, 15 november, 2011 - 14:40


I helgen kunne politiet.no melde om at 5.000 tabletter Natriumazid var stjålet fra Folkehelseinstituttets (FHI) lokaler i Lovisenberggata i Oslo. Tablettene hadde få dager tidligere kommet til instituttet, og skal i utgangspunktet brukes i et laboratorium. Pillene kan være farlige om de kommer i feil hender.

- Tablettene har ingen ruseffekt og kan føre til svært alvorlige forgiftninger selv i små doser, sier direktør i FIH, Geir Stene Larsen, i følge instituttets nettsider.

Tablettene alene kan ta livet av et barn.

Vil bedre sikkerheten

Mandag kveld ble fem personer pågrepet av politiet og alle tablettene ble funnet i sin opprinnelige innpakning. Hva som kunne vært gjort for å forhindre tyveriet er det ingen som kan si med sikkerhet, men kommunikasjonsdirektør i FHI, Gunhild Wøien, vil ikke si at de har for dårlig sikkerhet.

- Det som vil skje i etterkant av dette tyveriet er at vi vil se på mulighetene for å gjøre sikkerheten i våre bygninger enda bedre enn den er i dag. På den måten kan vi forhindre lignende situasjoner, sier Wøien til Journalen.

 

 Kommunikasjonsdirektør Gunhild Wøien og Folkehelseinstituttet vil bedre sikkerheten. Foto: Lene Solbakken

- Tyvene har tatt seg inn gjennom et av vinduene i bygningen, og har trolig vært på leting etter noe de senere kan omsette i penger. Hovedmålet deres var nok ikke Natriumazid-tablettene. Både politiet og media reagerte kjapt fordi dette var et såpass farlig tyvegods, sier hun.

- Ingen henvendelser om tablettene

Legevakten i Oslo var en av politiets samarbeidspartnere som umiddelbart etter tyveriet ble kontaktet om hendelsen. De startet umiddelbart med å informere personer om tyveriet, men det var ingen tendenser til panikk.

- Det vi gjorde når vi fikk denne beskjeden var å finne ut hva dette var og samtidig hva det kunne innebære om noen fikk tablettene i seg. Vi informerte også personer som vi kom i kontakt med, men vi fikk ingen henvendelser som spesifikk dreide seg om disse tablettene, sier lege Odd Martin Vallersnes ved legevakten.

Emneord: