Stappfulle lesesaler på BI

BI har strammet inn adgangen til lesesalene i eksamensperiodene. Nå får kun studenter med gyldig studentbevis lov til å bruke skolens stilleområder.
Onsdag, 16 november, 2011 - 16:15


Etter at elever ved BI i Oslo opplevd plassmangel i lesesalene ved tidligere eksamensperioder, har skolen nå blitt strengere på hvem som får bruke dem.

Lesesalene er fra forrige helg og frem til jul kun forbeholdt BI-studenter, og alle studenter som oppholder seg i salene blir bedt om å holde studentlegitimasjonen sin sin synlig på pulten.

Tok sjekkerunder

Magnus Carlstrøm ved biblioteket på BI forteller at det ennå ikke er vedtatt noen rutiner for å kaste ut studenter som ikke studerer ved skolen. BI har tidligere år opplevd stor pågang fra studenter fra andre læresteder, og har nå hengt opp skilter ved inngangene til samtlige lesesaler som forteller at salene kun kan brukes av BI-studenter.

Ved vårsemesterets eksamensperiode foretok bibliotekarene ved skolen runder i de stille lesesalene for å sjekke studentlegitimasjoner til studenter.
Bibliotekar Carlstrøm sier at man ikke har gjort noen lignende vedtak dette semester, men at biblioteket og administrasjonen på skolen følger med på hva studentene sier.

- Vi fikk kommentarer fra studenter i vår om at det var mange som ikke hørte til BI i stillesalene. Det var deres ønske å skjerpe reglene, og vår jobb er å følge studentenes ønsker, sier Carlstrøm.

Varmere og bedre luft

De stille salene og grupperommene på skolen ble åpnet i sommer for å dekke det økende behovet for leseplass ved skolen. Skolens grupperom må reserveres med studentnummer, og studenter ved skolen forteller at det er stor pågang for å bruke grupperommene.

- Man må være ute i god tid hvis man skal få plass i grupperommene, sier Carl Eliassen som studerer markedsføring.

Carl sier at han hørt at studenter fra andre skoler kommer til BI på grunn av bedre lokaler og mer plass. Han nevner dårlig varme og problem med mugg ved andre læresteder som noen av grunnene til at studenter kommer og leser på BI.

Medstudent Tinius Ramsay sier han har hørt at det er mange fra jussen som kommer for å lese på BI i eksamensperioder.

- Jeg synes det er irriterende hvis de kommer hit og tar plassene våre, sier Ramsay.

 Bibliotekar Carlstrøm sier at skolens andre avdelinger er åpne for studenter som ikke går på BI, og at det kun er i eksamensperioder man opplever plassmangel.

Emneord: