Studenter klaget på støy fra utested - ble trakkasert

Studenter som har klaget på støy er blitt trakassert.
Onsdag, 30 november, 2011 - 14:19


I høst har bydelsoverlegen i Nordre Aker mottatt fire klager fra frustrerte studenter som bor i studentbyene Sogn og Kringsjå. Studentene klager over høyt støynivå fra utesteder på Sogn og Kringsjå.

Stedene er eid av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiOA). Støyen kommer fra et høylytt festmiljø og berusede medstudenter.

- Det er et problem at festglade studenter og SiOA ikke tar hensyn til studenter som ønsker arbeidsro til eksamenslesing, sier Knut Hammervoll, spesialkonsulent hos bydelsoverlegen.

Mobbing

Hammervoll forteller at to av studentene som har klaget på støyen, har opplevd mobbing fra medstudenter. En av varslerne har til og med fått en skriftlig advarsel fra SiOA om at klagers protester mot støynivået er for høylytte.

Bydelsoverlegen skriver i et brev til SiOA at organisasjonen er ansvarlig for ro og orden i studentbyene og for driften av utestedene. Dermed er de også ansvarlig for situasjonen som nå foreligger.

Kundeservice-ansvarlig for studentboligene i SiOA, Vidar Grøtan, uttaler til Journalen.no at han ikke ønsker å svare på saken før bydelsoverlegen og SiOA møtes for samtale neste uke.

Skjenkebevilling

Hvis partene ikke kommer til enighet, planlegger bydelsoverlegen å måle lydnivået rundt utestedene og ved studentboligene. Dersom lydnivået er for høyt, risikerer utestedene å miste skjenkebevillingen, forteller spesialkonsulent Hammervoll.

Møtet mellom bydelsoverlegen og Studentsamskipnaden finner sted tirsdag neste uke.

 

 

Emneord: