Vil at kvinner skal være frie til å gjøre som de vil på byen

Leder i kvinnegruppen Ottar Oslo, Mariell Leraand, mener at politikerne må gjøre noe for å stoppe voldtektene.
Tirsdag, 1 november, 2011 - 15:06


Oslo er i sjokktilstand etter fem nye voldektsanmeldelser i helgen. Hittil i år er det registrert 49 overfallsvoldtekter i Oslo.

Natteravnene gikk mandag ut med deres beste råd for hvordan unge jenter skal unngå å bli utsatt for overgrep. Leder for kvinnegruppen Ottar Oslo, Mariell Leraand, mener å rettlede hvordan jenter kler og oppfører seg på byen blir helt feil.

–  Kvinner er helt uforskyldt. Uansett hvor mørkt det er, hvor kort skjørt man har eller hvor mørke gatene er. Å stille spørsmål ved det er et tilbakeskritt, sier Mariell Leraand.

LES OGSÅ: Natteravnenes råd mot voldtekt

- Politkerne må på banen

Mariell Leraand sier vi må slutte å legge retningslinjer for hvordan jenter skal ferdes på byen, og hun mener heller at politikerne må komme på banen.

–  Det er politikerne som sitter med det store og hele ansvaret, det er de som må iverksette de korte og langsiktige tiltakene, sier Leraand.

Ber om bedre kollektivtilbud

Leraand mener et strakstiltak om å utvide kollektivtilbudet og gjøre det billigere, slik at alle har råd til å komme seg trygt hjem, er nødvendig.

–  Politikerne må utvide det nåværende kollektivtilbudet, og gjøre det så billig slik at alle får råd til å komme seg hjem. Det burde være lik pris å kjøre på natten som på dagen, dette er penger politikerne må være villig til å betale, forteller Leraand.

 

Emneord: