Åpner skipark for funksjonshemmede

- Vi prøver å få ungdommer ut av sofaen og opp i bakken, sier Mikael Linnerud, daglig leder ved Vinterparken.
Mandag, 23 januar, 2012 - 15:17


Forrige mandag åpnet heisen til Oslo Funkispark, som ifølge initiativtakerne er Norges fresheste tilvekst.

Bak byggingen av parken står Oslo Vinterpark, og på mandagsettermiddager tilbyr de sammen med Snowboardforbundet, Skiforeningen og Norges Idrettsforbund ungdommer å teste ut å stå på ski eller snowboard – uansett fysisk forutsetning.

Gratis utstyr

Aktivitetsområdet består av en ny, flattere bakke ved siden av parkeringen ved Tryvannstårnet og er tilpasset nybegynnere og personer med forskjellige funksjonshinder.

På mandagsettermiddager er området reservert for funksjonshemmede, og de som tar turen får gratis skikort, leie av utstyr og hjelp av profesjonelle instruktører.

Har hundre som mål

Snowboardforbundet er en av de som stiller med instruktører, og forbundets prosjektleder Lisa Mari Watson sier at målet er at hundre funksjonshemmede skal få prøve seg på brett i løpet av våren.

For å spre ordet har man opprettet en Facebookside hvor man kan se bilder og lese om aktiviteter i Funkisparken.

- Vi prøver å få ungdommer ut av sofaen og opp i bakken, sier daglig leder Mikael Linnerud ved Vinterparken.


Det er godt med en hjelpende hånd i bakken. Foto: Hilde Maren Schjager.

Snorklipping

I ettermiddag stiller Snowboardforbundet og de andre initiativtakerne til innvielse, og klokken 17 kommer Oslo-ordfører Fabian Stang for å klippe snoren for den nye parken.

Handikapptilpassede toaletter og nye, romslige garderober er bygget i bakken, og de som ikke synes bakken frister kan alltids varme seg med en kopp kakao i varmestuen.

Emneord: