Nedgang i prostitusjonsmarkedet

Statistikken i Pro Sentrets årsrapport for 2012 viser en nedgang i prostitusjonsmarkedet. Likevel mener de at det er større grunn til å tro at markedet holder seg like stabilt som i 2011, på grunn av lavere innsats.
Onsdag, 3 april, 2013 - 14:34


3.april ble Pro Sentrets årsrapport for 2012 tilgjengelig. Rapporten viser en liten nedgang i prostitusjonen, men Pro Sentret mener likevel at det ikke er grunn til å tro at det er blitt noen reduksjon i prostitusjonsmarkedet i Norge det siste året.

Et år med motbakke

Årsrapporten understreker at for å få korrekt statistikk fra år til år, er de avhengige av at ressursene er tilnærmet like hvert år. 2012 var et utfordrende år for senteret. Året skal i følge leder, Bjørg Norli, vært preget av flere utfordringer etter større omlegging av Pro Sentret.

Utfordringene har gjort at innsatsen har vært betraktelig redusert, ettersom de i perioder har hatt kortere åpningstider og redusert tjenestetilbud.

Motbakken Pro Sentret har møtt på dette året skal i følge rapporten skyldes de nye strukturene senteret har vært nødt til å forholde seg til etter at Pro Sentret ble inlemmet i Oslo kommunes nye velferdsetat. De måtte også flytte senteret fra Tolbugata 20. til Storgata 11. noe som skal ha vært en økonomisk påkjenning for senteret.

Den usikre økonomien gjorde at de ikke fikk erstattet de ansatte som sluttet eller gikk ut i persmisjon og hadde derfor 30% mindre personell, som hadde stor betydningen for innsatsen.

Mye tyder på et stabilt marked

Tallene i statistikken viser en nedgang i prostitusjonen, men Pro Sentret mener det heller skyldes lavere innsats, enn en nedgang i prostitusjonsmarkedet.

Norli skriver i rapporten at det er mye som tyder på at det norske prostitusjonsmarkedet holder seg relativt stabilt når det kommer til hvordan prostitusjonen er organisert, hvor mange som selger sex og nasjonaliteter.

 

 

 

 

 

Emneord: