Påmeldingsboom for sentrumsløpet

I år er det rundt 1000 flere påmedlte på Sentrumsløpet enn i fjor og tallet begynner å nærme seg 10 000.
Mandag, 22 april, 2013 - 12:20


Siden 1981 har Sentrumsløpet samlet løpeentusiaster fra hele landet. Det første sentrumsløpet hadde om lag 1500 deltakere, og siden den gang har antall deltakere økt kraftig. Caroline Schicht er administrativ leder i Bondeungdomslaget i Oslo (BUL), Sentrumløpets faste arrangør, og tror at økende antall deltakere kan ha noe å gjøre med at flere og flere velger løping som treningsform.

– I den stadig mer hektiske hverdagen vi har nå, er løping en enkelt og tilgjengelig måte å holde seg i form på eller få rørt litt på seg, sier hun.

For fem år siden var det omlag 1700 deltakere i løpet, men i år går tallet mot 10 000. Schicht tror at det stadig er flere som vil delta i sentrumsløpet, fordi det er et løp for alle.

– Sentrumsløpet er «mila for alle». Vi vil at det skal være et løp alle føler de kan delta i, uansett hvor mye eller hvor hardt de trener – et løp der det er lav terskel for å påmelde seg, sier hun.

Treningsboom

Det er ikke bare ulike løpearrangementer som opplever vekst i antall deltakere. I følge en undersøkelse gjort av Virke Trening, en støtteorganisasjon for næringslivet,  økte antall treningssentre i 2012 fra 680 til 725. Samme året var det 800 000 registrerte medlemmer mellom 15 og 70 år i diverse treningssentre.

Løpearrangementer gir treningsmotivasjon

Paal Hansem er administrerende direktør i lavpristreningssenteret Fresh Fitness. Han tror at mange bruker løpearrangementer som en målsetting for treningen gjennom hele året.

- Det er klart at det er enklere å gjennomføre treningen, hvis man har noe å trene opp mot. Løpearrangement er perfekt til dette, fordi man kan sette seg spesifikke mål. En er en veldig fin måte å holde motivasjonen gående, sier Hansem.

Stort fokus på helse og fitness

Flere og flere folk blir opptatt av å ta vare på kroppen, og særlig treningssentre med lavpristilbud har sett en betydelig økning i medlemmer den siste tiden. Hanslem tror media spiller en stor rolle i den såkalte «treningsboomen».

– Det skrives utrolig mye om helse og fitness i avisene den siste tiden, som da gjør at folk blir mer og mer interesserte i trening og å være i form. Å gå til et treningssenter er en veldig enkel måte å få gjort den treningen man vil gjøre, og jo flere treningssentre det blir, jo mer tilgjengelig blir treningen også, sier han.

Hansem tror også at det å være opptatt av helse og kosthold gir økt status.

– Det ligger jo en viss status i det å være bevisst på hva man spiser og hvordan man behandler kroppen sin. Alle de ulike løpearrangementene er en slags arena der man får vise seg selv og andre hva man har oppnådd, avslutter Hansem.

Dagen før dagen

Journalen tok en tur til lokalet hvor startnummerene blir delt ut. Der sjekket vi hvordan stemningen var dagen før løpet. Se video under:

Emneord: