Har ikke journalført siden august

Flere bydeler i Oslo har ikke oppdatert postjournalene på nett på flere uker. De skylder på nytt datasystem.
Mandag, 28 oktober, 2013 - 12:06


Bydel Søndre Nordstrand har ikke oppdatert postjournalen på deres nettside siden 28. august. Assisterende bydelsdirektør i Søndre Nordstrand, Lillian Elisabeth Aakervik sier at bydelen kommer tilbake med svar til Journalen på et senere tidspunkt.

Postjournalene til bydel St. Hanshaugen og bydel Sagene ligger nesten tre uker etter skjema. Førstnevnte bydel har postjournal til og med 8. oktober på nettsiden, mens sistnevnte ble oppdatert den 11. oktober.

- Alle maskiner i Oslo skal byttes ut med tynne klienter. Vi er nå i en overgangsfase der vi sliter med å få det til å virke med gammel programvare, forteller Ole Kristian Brastad, avdelingsdirektør i adminstrasjonsavdelingen i Oslo kommune bydel St. Hanshaugen.

Han sier at postjournalen vil bli oppdatert i løpet av uka.

Informasjonssjef Leif Gjerland i bydel Sagene begrunner forsinkelsen med samme grunn.

- Man skal aldri unnskylde med omlegging av datasystem, men denne gangen er jeg fristet til å gjøre det. Vi skal oppdatere postjounalen så raskt som mulig, forsikrer Gjerland.


Postjournal for bydel St. Hanshaugen


Postjournal for bydel Sagene

Problematisk

- Det er problematisk om postjournalen på nett ikke er oppdatert når den først ligger ute. Det er dog ingen krav om at offentlige postjournaler skal ligge på nett, så lenge de er tilgjengelige ved forespørsel, sier Kristne Foss, jurist i Norsk Presseforbund.

Hun mener bydelene bør opplyse på nettsidene sine at postjournalene på nett ikke er oppdaterte og at det jobbes med nytt datasystem.

- Hvis det skal være noe poeng med journalføring, skal saker journalføres mens de har aktualitet. Det er veldig viktig for å kunne ha noe form for innsyn, sier Foss.

Både Gjerland i bydel Sagene og Brastad i bydel St. Hanshaugen forsikrer om at postjournalene er oppdaterte, men bare ikke tilgjengelige på nett enda.


Journalen kommer med mer om datarot og manglende elektroniske postjournaler.

Emneord: