Lover å rydde i postjournalen

Etter å ha blitt gjort oppmerksomme på manglende postjournaler på bydelen Søndre Nordstrands nettsider, lover bydelsdirektør Hans Reidar Ness å rydde opp.
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 12:01


Journalen meldte tidligere om at Søndre Nordstrand ikke har oppdatert postjournalen sin på nett siden slutten av august.

– Grunnen til at vi ikke har oppdatert nettsiden er rett og slett kommunikasjonssvikt, forteller Hans Reidar Ness.

Han tiltrådte stillingen som bydelsdirektør i samme periode som postjournalene på nettsiden sluttet å bli publisert.

– Postjournalene falt mellom to stoler. De skal selvsagt ligge ute hele tiden, men når ledere byttes ut kan det fort bli forvirringer rundt ansvarsområder, sier Ness.

Direktøren lover nå å ordne opp i postjournalen så raskt som mulig og takker Journalen for å ha gjort ham oppmerksom på problemet.

Les også: Har ikke journalført siden august

Skylder på dataproblemer

I bydel St. Hanshaugen sliter de også med å få ut postjournalene innen rimelig tid. På deres nettside har det stått stille siden 9. oktober.

– Vi lager fortsatt postlister som er tilgjengelige hvis man ber om dem via e-post, men vi får ikke publisert dem på nett, forteller bydelsdirektør Ellen Oldereid i bydel St. Hanshaugen.

Bydelen har lagt om til nytt datasystem, som ikke støtter den eldrene programvaren bydelen bruker for å legge ut nye postjournaler på nett.

– Feilen ligger ikke i datasystemet, men vi sliter med å få vår programvare til å virke som den skal, etter omlegging til nytt datasystem. Programvaren vi bruker for å publisere postlistene fra vårt akrivsystem til nettsiden kutter en del av listene, og vi ikke vil publisere på nett før det er fikset, sier Oldereid.

Flere sliter

I bydel Sagene sliter de med samme problem.

– Man skal aldri skylde på datasystemet, men denne gangen er jeg fristet til å gjøre det. Vi skal oppdatere postjounalen så raskt som mulig, forsikrer Leif Gjerland, informasjonssjef i bydel Sagene..

Flere andre etater i Oslo kommune ligger flere uker bak skjema med postlistene på nett. Bymiljøetaten har ikke oppdatert postjournalen siden 9. oktober.

– Dette er et forbigående problem, grunnet skifte av plattform i kommunenen, sier Odd Olav Bratteberg, pressekontakt i bymiljøetaten i Oslo.

Emneord: