Oktoberfesten er i gang

Bayerens kongelige innbød i 1810 Munchens borgere til hesteløp, øl og fornøyelser. Tradisjonen fra Munchen følges opp her i landet. Nå skal det feires.
Mandag, 7 oktober, 2013 - 14:24


Festen ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerens kronprins Ludwig og prinsesse Therese. Dette vet de færreste. Langt flere har hørt om fenomenet oktoberfest.

Mathallen feirer verdens største folkefest denne uken. Nå skal litervis med øl nytes. For de som vil lære mer om tyske øltyper er dette stedet å dra. Øltorget serverer over 300 sorter øl. Det skulle være mange nok alternativ for de fleste. De spesielt interesserte kan delta på ølsmaking.

Flere steder i Oslo arrangerer oktoberfest. For festglade studenter kan Chateau Neuf være aktuelt. Men om de fleste vet at det er oktoberfest er noe usikkert.

Oda Grimnes, Bibliotek og informasjonsfagstudent ved Høyskolen i Oslo har ikke fått med seg at det er oktoberfest denne uken.

-Har du hørt om oktoberfesten i Mathallen eller på Chateau Neuf?

-Nei, jeg har egentlig ikke det, men nå som du fortalte meg om det vil jeg muligens dra dit. Det høres interessant ut, men jeg vet egentlig ikke hva oktoberfest er, og har ikke vært med på det før.

For mange kan temaet være noe uklart. Helt tydelig er det at øl er i fokus.

-Når festen dreier seg om øldrikking, vil nok folk som ikke drikker alkohol holde seg unna arrangementet. Dette kan føre til drikkepress. Til syvende og sist har jeg ikke tenkt over at det er oktoberfest nå, men det er fint at det skjer noe i byen.

 

 

 

 

Emneord: