Oslo World Music festival åpnet tirsdag kveld

300 artister skal opptre over seks dager. I tillegg til konserter blir det mange aktiviteter for studenter.
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 11:20


Oslo World Music Festival åpnet tirsdag kveld for 20. gang. De byr på mange konserter og gratis seminarer, over de neste dagene.

– Vi har ganske mange spennende seminarer som kan være av interesse for studenter. Fredag 1.november har vi ett om regjeringens satsning på internasjonale musikkprosjekter. Det er gratis og åpent for alle, forteller festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

20-årsjubileum

I år feirer festivalen 20 år i Oslo. Jubileet markeres blant annet med Bugge Wesseltoft og hans ensemble OK World. Ifølge festivalsjefen er dette verdt å høre.

– Musikk er et globalt språk, verden kan være et ok sted selv om den preges av krig og elendighet noen steder, sier Stølen.

Etter den offisielle åpningen ved kulturminister Thorild Widvey i  kveld, kan du lytte til verket i Oslo konserthus. Her trenger du billett.

All slags musikk

Oslo World Music Festival (OWMF) tilbyr musikk for en hver smak. På programmet står både hip hop, elektronika og mange andre sjangere, fremført på forskjellige språk. Artistene som opptrer er ofte ukjente for de fleste nordmenn, men kan være store stjerner i sine respektive hjemland. Dansegrupper er også en del av festivalen. Dansegruppa Tabanka Crew opptrer eksempelvis før Bugge Wesseltoft og OK Worlds konsert tirsdag.

– Festivalen passer for alle som er nysgjerrig på ny musikk og vil danse til eksotiske rytmer, sier Stølen.

LES I AFTENPOSTEN: Hva er World Music?

 

Emneord: