Mini-Oslo er poppis i USA

Sjekk ut videoen av et miniatyroslo som har gått sin seiersgang hos den amerikanske mediegiganten CBS.
Onsdag, 26 mars, 2014 - 12:12


Det var den norske fotografen Eirik Evjen som for to år siden lagde en liten kjærlighetserklæring til hjembyen sin, i form av en video i såkalt miniatyrteknikk, kan Osloby.no rapportere.

I arbeidet med videoen tok han tusenvis av bilder av Oslo, som til slutt resulterte i en snutt hvor det som er virkelige mennesker i en virkelig by, fremstår som miniatyrfigurer i en miniatyrverden.

– Jeg er oppvokst på Kampen i Oslo, og er veldig glad i hjembyen min. Målet da jeg startet arbeidet med videoen, var å formidle flyten og befolkningsveksten i hovedstaden. Det er en video om lille, men stadig voksende Oslo. Jeg savner alltid tilbake hit når jeg er ute på reiser.

Fra USA til Norge

Videoen ble nylig plukket opp og delt av den amerikanske nyhetskanalen CBS, som omtaler filmen i følgende ordlag: “Stunning time lapse video displays the breathtaking beauty of Norway’s capital city.”

– Det er ekstremt gøy at de har publisert og delt den. Det er også gøy å lese på sosiale medier at masse amerikanere vil besøke Oslo etter å ha sett den. Filmen representerer jo på mange måter mitt syn på Oslo, sier Evjen til Osloby.no.

Til Journalen bemerker han også at det er noe komisk hvordan norske medier har kastet seg over han etter at CBS publiserte videoen.

– Den er jo egentlig to år gammel, så det er litt vittig at den måtte til USA før man fikk øynene opp for den her i Norge også, sier han.

 

Se videoen “Tiny Capital” her:

Se mer av Eirik Evjens arbeid på hans hjemmeside, eirikevjen.no.

Emneord: