Psykologi og rettsvitenskap mest populært

Profesjonsstudiet i psykologi og rettsvitenskap ved UiO er de mest populære studiene i år, ifølge Uniforum.
Tirsdag, 29 april, 2014 - 14:39


I rene tall er det studiet rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo som har aller flest søkere i år, ifølge Forskning.no. Den største økningen ser man på hos lærerutdanningen og realfagene, viser søkertallene fra Samordna opptak.

UiO-rektor Ole Petter Ottersen er veldig fornøyd.

— Årets søkertall er motiverende lesing. Det er veldig gledelig å se at satsningene våre nytter. Universitetet i Oslo får flere søkere til teknologifag, flere jenter til realfag og ikke minst er våre nye program for lærarutdanning attraktive, sier Ottesen til Uniforum.

Til samfunnets fordel

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener dette er en positiv utvikling, og at søkerene har tatt kloke valg. Han gleder seg over at flere velger fag som samfunnet har behov for.

— Jeg er spesielt fornøyd med den positive utviklingen til lærerutdanningen, teknologi og realfag. Ungdommene gjør kloke valg, sier Torbjørn Røe Isaksen til Uniforum.

Søkertallene fra Samordna opptak viser at 120 000 ungdommer søker høyere utdanning i år, noe som betyr 2800 flere enn i fjor. Dette utgjør en økning på 2,4 prosent.

Fremdeles en realfagskrise

Innenfor studiet realfag ser man en økning på tolv prosent. Kunnskapsministeren mener det fremdeles ikke er bra nok.

— Det er likevel for tildlig å avblåse realfagskrisen, men vi kan nå begynne å kalle den for en realfagsordning, sier Røe Isaksen til Uniforum.

— Det er over flere år satset på realfag og teknologi, og fremdeles er det et stort behov for ingeniører og andre med kompetanse i realfag i samfunnet, mener han.

Emneord: