Marsjerer mot islam - møter motstand fra SOS Rasisme

Pegida lover demonstrasjoner mot islam hver mandag. Deres andre demonstrasjon går av stabelen i dag, og møter mostand fra Nye SOS Rasisme.
Mandag, 19 januar, 2015 - 14:54


I kveld marsjerer både Pegida og Nye SOS Rasisme i Oslos gater. Pegida er en gruppe som demonstrerer mot muslimsk innvandring, og påvirkningen fra islam. Dette sier de selv på sin egen Facebook-side.

Varslet motdemonstrasjon

Samtidig planlegger Nye SOS Rasisme en motdemonstrasjon. De skriver at de ønsker “å gjøre det svært ubehagelig å være fascist og spre grov rasisme i oslos gater.

Motdemonstrasjonen kommer som en reaksjon av Pegidas marsj forrige mandag, der rundt 200 mennesker deltok. Frontfigur og talsmann, Max Henriksen, ser frem til dagens demonstrasjon, men frykter at oppmøte vil være dårligere:

– Mange av dem som deltok forrige gang kom langveisfra. Derfor er det naturlig at ikke alle kan komme denne uken også, sier Hermansen til Journalen.

Samtidig frykter han at folk skal være redde for å demonstrere, i frykt for å bli stigmatisert.

– Mange har ytret bekymring til meg at de kan miste både jobb og venner dersom de deltar, men det er mange som støtter saken vår, sier Hermansen. Som sier han har mottatt flere hundre støttemeldinger på Facebook.

Tar sikkerheten på alvor

Politiet vil ikke uttale seg detaljert om sikkerheten rundt demonstrajonen til Journalen, men sier at de følger situasjonen nøye, og vil være kjapt ute med å iverksette tiltak dersom det blir nødvendig.

Johan Fredriksen er stabssjef i Oslo Politidistrikt. Han sier at politiet er kjent med terrortruslene i Dresden, men ønsker at samfunnet skal gå sin vante gang i størst mulig grad.

– Demonstrasjonen skal foregå i mest mulig grad etter arrangørens ønske. Samtidig skal den følge politiets premisser for sikkerhetsmessig gjennomførelse, sier Fredriksen til Nettavisen.

 

 

Emneord: