31-åring stilte sterkt beruset i retten

Den tiltalte mannen ble utvist to ganger fra sin egen rettssak.
Torsdag, 19 februar, 2015 - 07:59


En 31 år gammel mann står tiltalt for blant annet å ha siktet på skoleelever med gasspistol på et hotell.

Mandag ble rettsforhandlingene innledet i Oslo tingrett, men den tiltalte var ikke til stede da retten ble satt klokken 09:00.

Svært uvanlig

Tjue minutter senere dukket mannen opp. Han var tydelig beruset og hevdet selv å ha drukket store mengder alkohol og tatt beroligende medikamenter.

Politiadvokat Magnar Austerheim har tidligere uttalt til VG at det er svært uvanlig at tiltalte møter beruset i retten.

Den tiltalte 31-åringen ble av retten behandlet som om han var edruelig, selv om det tidligere har skjedd at folk har blitt pågrepet av politiet i lignende situasjoner.

Utvist av retten to ganger

I løpet av rettssaken ble den tiltalte en rekke ganger irettesatt av dommeren for å ha avbrutt aktor og et vitne. Etter å ha fått en “siste sjanse” tre ganger, ble mannen utvist av retten.

Etter forklaringer fra tre vitner spurte 31-åringen om å få komme inn igjen. Han ble gitt en ny sjanse, men måtte forlate salen igjen kort tid senere etter nok en gang å ha avbrutt et vitne.

I tillegg til å være siktet for trusler med pistol, er mannen også tiltalt for å ha knust to ruter på et hotell, oppgitt falsk identitet til politiet, unnlatt å rette seg etter pålegg gitt av politiet, og stjålet to sekspakninger med øl ved to anledninger.

Han har innrømmet straffeskyld for å ha knust ruter og stjålet øl, men nekter for at han er skyldig i å ha truet skoleelever, oppgitt falsk identitet og ikke fulgt politiets ordre.

Sovnet utenfor salen

I påvente av en tilleggserklæring som skal avgjøre hvorvidt mannen er strafferettslig utilregnelig eller kun ruspsykotisk, har de videre rettsforhandlingene blitt utsatt til mandag 9. mars.

Da den tiltalte ble kalt inn i salen for å bli informert om datoen, lå han og sov på en benk i gangen utenfor.

Emneord: