To menn siktet for drap på Holmlia

Politet skal avhøre to menn i 20-årene etter at en mann er funnet død på Holmlia i Oslo torsdag morgen.
Torsdag, 19 februar, 2015 - 10:11


Det var like ved Rosenholm stasjon på Holmlia i Oslo at den døde mannen ble funnet. Politiet har pågrepet to unge menn som nå er siktet for forsettelig drap. Det sier Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt, på en pressekonferanse torsdag formiddag. En av de siktede tok selv kontakt med politiet, og var den første som varslet om hendelsen.

– De siktede er to norske menn i begynnelsen av 20-årene. Det er en relasjon mellom de to, sier Metlid. Hun forteller også at politiet har noe kjennskap til de to siktede mennene.

Hun vil ikke si noe om dødsårsak eller eventuelle motiv av hensyn til den pågående etterforskningen.

Rolig pågripelse

I følge Metlid fant pågripelsen sted omtrent 15 minutter etter at politiet ble kontaktet. Roger Hjertø, vaktleder på krimvakta i Oslo politidistrikt, sier de fikk melding om dødsfallet torsdag morgen klokken 06:16.

– Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk. De pågrepne var rolige og ventet på politiet. De samarbeidet også med politiet på stedet, og gav opplysninger om hvor den avdøde var, sier Metlid.

Hun kan foreløpig ikke gi informasjon om når drapet skal ha skjedd, men sier at den døde ble funnet utendørs. Politiet jobber nå i dette området for å sikre spor. De vil også gjennomføre avhør av de siktede om kort tid.

Ikke identifisert

Metlid sier de ikke vet hvem den avdøde er enda, men opplyser at det er en voksen, ung mann. De vil gjennomføre en obduksjon fredag, og jobber med å komme i kontakt med det de tror er hans nærmeste pårørende.

Hun forteller også at politiet har en teori som indikerer at det kan være en relasjon mellom den avdøde og de to siktede.

Forteller om smell

Det ligger flere blokker rett ved stedet der mannen ble funnet død. I morgentimene snakket TV 2  med en far som bor like ved. Han forteller at han var oppe på grunn av et våkent barn da han hørte et smell natt til torsdag.

– Jeg trodde det var fyrverkeri, og det hørtes mistenkelig ut, sier han til TV 2.

Flere personer sier også til VG at de har hørt smell i området i natt.

– Både jeg og kona hørte et høyt smell og syntes det virket mistenkelig. Det kunne vært skudd, men hørtes mest ut som en eksplosjon, sier han til VG. Mannen mener han hørte smellet halv to natt til torsdag.

Politiet vil imidlertid ikke kommentere spørsmål om disse lydene. De ber publikum ta kontakt dersom de har hørt eller sett noe som kan knyttes til saken.

 

 

 

Emneord: