Tyverisikre triks i skibakken

Onsdag før vinterferien ble flere par konkurranseski stjålet på Tryvann skisenter i Oslo. Enkle tiltak kan forhindre tyveri i framtiden, ifølge driftslederen ved senteret.
Onsdag, 18 februar, 2015 - 10:51


Flere par svært dyre ski ble stjålet i forbindelse med en konkurranse onsdag 11. februar i Wyllerløypa, den lengste og mest populære traséen på Tryvann. Eieren meldte ranet til politiet, men skiene er fortsatt ikke kommet til rette. Driftsleder ved skisenteret Gustav Haugli tror skiene er borte for godt, trolig solgt videre av tyvene.

– Det var dyre og profesjonelle ski som du må ha en viss erfaring for å ha glede av. Pengene er nok mer verdt for tyvene, sier Haugli. 

Gode grep

Skisenteret venter gjennomsnittlig 1 500 beøkende hver dag i vinterferien. Likevel er det svært få tyveritilfeller på Tryvann. Haugli mener dette har sammenheng med skisenterets organisering.

– I motsetning til mange andre skisentre er billettluke og skiutleie det første våre gjester møter ved ankomst, ikke ei varmestue. Her må de bare sette fra seg utstyret en kort stund før de tar heisen videre til varmestua på toppen av anlegget, forklarer Haugli.

Denne løsningen gjør det vanskeligere for tyver å kjøre tett opp til løypa og ta med seg skiutstyr usett. I etterkant av forrige ukes tyveri har ledelsen ved skisenteret blant annet hengt opp plakater som advarer gjestene i Wyllerløypa.

– Det er ikke mye som skal til for å sette skityvene ut av spill. Noe så enkelt som å mikse skipar før du setter dem fra deg kan være nok. Da kan ikke tyvene ta et komplett skipar og stikke av, tipser Haugli.

Verdifullt utstyr

At det er det dyre utstyret som er mest utsatt for tyveri er en oppfatning også blant skisenterets gjester. Utenfor billettluka spenner Kristian Mathisen og datteren Nora på seg slalåmskiene og gjør seg klare for en dag i bakken.

– Vi er ikke redde for at skiene våre skal bli stjålet. Det er det dyre utstyret som blir tatt, og det er ikke vårt, sier Kristian Mathisen.

Andre er mer bekymret for å etterlate utstyret uten tilsyn.

– Jeg er redd for tyveri. Brettet mitt er helt nytt og det hadde vært trist om det ble stjålet, sier Celine Kragestad.

Kragestad og venninnen Marie Celine Roaldset er raske med å handle mat i kiosken ved skisenteret, før de skynder seg tilbake til slalåmskiene og snøbrettet.

 

 

Emneord: