Fant stjålet bil med narkotika

Politiet gjorde også funn av eiendeler som ikke kunne linkes til eieren av bilen. Bilen har vært stjålet i ni dager.
Tirsdag, 21 april, 2015 - 13:32


I morgentimene tirsdag 21. april, stod en koksgrå Toyota parkert i Sofies gate på St.Hanshaugen. Vinduet ved fremre passasjersete var knust. Glasskårne lå både utenfor og inni bilen, og det kan se ut som om den var knust med hensikt.

Politiet på stedet kunne informere om at bilen var stjålet. I tillegg ble det funnet eiendeler, deriblant en koffert, og narkotika som verken tilhørte eieren eller leieren av bilen.

Bilen stod registrert på utleiefirmaet Toyota Kreditbank Gmbh, et selskap som leaser ut biler. Utleiefirmaet kunne bekrefte at bilen ble stjålet 12. april, fra en av deres leietakere.

Leietakeren Mona, som ikke ønsker å stå frem med fullt navn, forklarer at bilen ble stjålet fra hennes eiendom på Bjørndal klokken 06.30 søndag 12.april.

 Savnet bilenMona var leieren av bilen som ble funnet. Foto: privat.

Jeg skulle flytte sommerdekkene fra boden, og inn i bilen for å klargjøre skift. Da jeg gikk inn igjen låste jeg boden, bilen og husdøren fra innsiden. Det jeg imidlertid glemte, var at husnøklene stod i døren på utsiden.

Mona forklarer at hun våknet opp søndag morgen, av at det smalt to ganger i husdøren, før hun hørte en motor ruse seg. Idet hun går mot baderomsvinduet, med utsikt til der bilen stod parkert, ser hun den koksgråe Toyotaen rygge ut av plassen, og kjøre av sted.

Jeg visste at bilen befant seg i Oslo, da jeg kunne se aktivitet rundt Skøyen på bombrikken jeg hadde i bilen, forteller Mona.

Kontaktperson i Toyota Kreditbank Gmbh, Per Bjørkli, forklarer at normal prosedyre ved stjålne biler er at leietakeren må kontakte eget forsikringsselskap, foreta en normal anmeldelse og deretter ta kontakt med dem slik at de kan registrere bilen som stjålet.

– Det som videre skjer er at forsikringsselskapet avventer i 30 dager, før de tilbyr kunden å utstede et oppgjør for bilen.

Bjørkli sier grunnen for at de venter i såpass lang tid, er at de fleste stjålne biler kommer til rette i løpet av et slikt tidsspenn.

Det skal sies at det forekommer svært sjeldent at biler blir stjålet fra oss, jeg vil anslå at det i 2014 var rundt 2-3 stykker, avslutter Bjørkli.

Leietakeren Mona har informert forsikringsselskapet om at bilen er funnet, og regner med å betale en egenandel for det knuste vinduet.

– Om det blir noen avkortning på grunn av min egen inkurie angående nøklene, får jeg bare vente å se, meddeler hun.

Emneord: