Kun en nordmann dukket opp på internasjonal middag

Erasmus Student Network Oslo fortviler over norske studenters manglende interesse i utvekslingsstudenter. Det var bare en nordmann tilstedet da det ble arrangert kulturrik middag forrige helg.
Mandag, 27 april, 2015 - 14:02


Den årlige internasjonale middagen ble forrige lørdag arrangert av den internasjonale studentorganisasjonen Erasmus Student Network (ESN) på Chateau Neuf. Arrangementet var åpent for både utvekslingsstudenter og norske studenter. Ideen var at alle deltagerne skulle bidra med en rett som er typisk for sitt land.

Land som Sør-Korea, Italia og Brazil kunne tilby en rekke forskjellige retter og smaker, men sto dårlig til med Norge. Til slutt var den franske styremedlemmet i ESN, Elliott Bryss som måtte representere både sitt eget hjemland og Norge fordi ingen norske bidrag var påmeldt.

På hele arrangementet var det bare en nordmann tilstedet. Han var heller ikke student.

Fortvilet over manglende interesse

Elliott Brice Lambert er leder i ESN Oslo, og han er fortvilet over at det er så få nordmenn som møter opp på slike studentarrangementer. Han sier at alle er velkomne og håper at flere kommer neste gang.

- ESN Oslo er ikke bare for studenter på utveksling, men også for nordmenn, sier han.

Lambert tror at manglende norske styremedlemmer i ESN Oslo kan være en av grunnene for at det ikke kommer flere norske studenter til fester og arrangementer. Han sier at ESN er på utkikk etter norske medlemmer til styret.

Flere av utvekslingsstudentene var ikke direkte skuffet over at det ikke kom flere nordmenn, men uttrykte at de håpte å få flere norske venner gjennom dette arrangementet.

Utveksklingsstudentene tror at nordmenn kanskje ikke har interesse å bli kjent med dem fordi de bare er i Norge i et år eller mindre.

Tross for at det var svært få norske studenter der, var både stemningen og matlysten på topp.

Nederland og Sør-Korea stakk til slutt av med prisene for “beste fremstilling” og “best smak” og vant gavekort.

Oppdatering (29.04.2015): Elliott Brice Lambert er det riktige navnet til lederen i ESN Oslo og ikke “Elliott Bryss”. Det sto også at han var kommunikasjonsansvarlig. Det er også ikke riktig. Han er leder i organisasjonen. Beklager for faktafeilen.

Emneord: