Tjener over 100.000 kroner på russetiden

Før hjulene på bussen har gått rundt, har disse Bærums-jentene allerede sikret seg profitt på russefeiringen.
Tirsdag, 21 april, 2015 - 10:44


Jentene på russebussen «Koalafied» er lei stereotypen om at russen sløser bort pengene på russetiden, og de mener det er en myte at «alle» bruker 50.000-70.000 kroner hver på russetiden.

Selv bruker jentene 25.000 kroner per hode på å feire russetiden sin. De har tjent penger til russetiden ved å jobbe.

– Alle jentene har stått i butikker og jobbet hardt i to og et halvt år, i tillegg har de jobbet på dugnad. Da er det dumt at folk tror at vi får støtte av mor og far når vi legger så mye jobb i det, sier Marte Haugen som er bussjef på «Koalafied».

Media gjør russetiden dyrere

Jentene fra Stabekk mener det er ryktene om den kostbare russetiden som fører til at fremtidig russ føler seg presset til å bruke mye penger, og de mener pressen generaliserer vestkant-russen.

Senest for noen dager siden publiserte TV2 en sak om bussen Powerline som bruker 1,5 millioner på bussen sin.

– Jeg tror de som taper mest på russetiden er bussene fra utkanten av Oslo. Fordi de tror at alle her i vest bruker 50-70.000 per person. Men man må ikke bidra med like mye som oss for å konkurrere på russetreffene, mener Haugen.

Solgte bussen for over en halv million

Jentene mener det er flere årsaker til at russetiden blir kostbar, blant annet fordi mange er uerfarne når det gjelder å bygge buss og forvalte penger.

– Det er ingen 18-åringer på videregående som virkelig har peiling på økonomi. Det blir rykter som bestemmer prisene, sier Maria Andersen, som er en av jentene på bussen.

Jentene forteller at det kun er tilfeldigheter som førte til at de tjente penger på russetiden.

– Vi fikk en telefon fra 97-kullet som sa at de ville kjøpe bussen vår. På fleip sa jeg at den kostet 600.000 kroner, og det ble akseptert. Da ble vi helt satt ut, forteller bussjef Marte Haugen.

Jentene brukte totalt 450.000 kroner på bussen, og solgte den med 150.000 kroner i fortjeneste.

– Det ble et bra vorspiel, ler jentene.

 

 

 

Se inni bussen Koalafied 2015

Emneord: