Skaper en møteplass for Tøyen-folket

– Spiller de på lag, slåss de ikke på gata, sier Karianne Hjallen, styreleder i Tøyen Sportsklubb.
Onsdag, 28 oktober, 2015 - 12:34


Det bor omtrent 15.000 personer på Tøyen - likevel har ikke barna på Tøyen ett eneste forsamlingslokale eller en idrettshall.

En gjeng med Tøyenaktivister samlet seg den 9. juni for å opprette Tøyen Sportsklubb - en klubb som vil gi glede, mestring, tilhørighet og samhold. 

For drøye to uker siden startet Sportsklubben opp aktivitetene, og har per dags dato rundt 150 medlemer. Foreløpig disponerer sportsklubben lokaler på Tøyen Skole, men det er trangt. Nå ønsker Tøyenaktivistene å engasjere beboere og organisasjoner til et opprop om en felles idrettshall på Tøyen.

TØYENAKTIVISTERTØYENAKTIVISTER: (F.v.) Styremedlem Kathrine Engebretsen og styreleder Karianne Hjallen. Foto: Dziugas Baltrunas – Dekker et sort hull

I en bydel hvor det er identifisert et stort behov for møteplasser, utfordringer som rammer trygghet og trivsel - er det lurt å starte fra bunnen av, mener styreleder i Tøyen Sportsklubb, Karianne Hjallen.

– På Tøyen bor mange mennesker i ulike farger. Vi lever i en veldig urban og levende bydel som jeg tror er et bilde på hvordan framtidens befolkning blir, påpeker Hjallen.

– Vi ser ikke på dette som et problem, men heller en løsning. Sportsklubben dekker et sort hull, fortsetter hun.

 

TØYENFOLKTØYENFOLK: Denne utstillingen midt på Tøyen skal vise mangfoldet i befolkningen. Foto: Dziugas BaltrunasBidrar til kommunikasjon

Styremedlem i Tøyen Sportsklubb og lærer på Tøyen skole, Kathrine Engebretsen merker Sportsklubben har bidratt til at barn og foreldre har begynt å snakke mer sammen.

– Alder er ikke like nøye lenger, de snakker mer på tvers. Slikt er viktig i et lokalsamfunn, sier Engebretsen.

– Spiller de på lag, slåss de ikke på gata, legger Hjallen til.

 

Artikkelen fortsetter under bildeserien.


FOTBALLSTJERNEFOTBALLSTJERNE: På klubben er Rachel (7) en fotballsjerne, men er gjerne med på alle slags aktiviteter. Foto: Dziugas BaltrunasTIMONYE VENNER: – I sportsklubben har jeg fått mange nye venner, forteller Timo (7). Foto: Dziugas Baltrunas


KLEYTON THIRONEMESTER: Kleyton Thirone har en lang erfaring i kampsporten Capoeira. Foto: Dziugas BaltrunasSKAPER BÅNDSKAPER BÅND: Treneren av Capoeira ønsker å skape sterke bånd blant elevene sine. Foto: Dziugas Baltrunas

 

Bred idrettstilbud levert av god vilje

Tøyen Sportsklubb har kapasitet til å tilby aktiviteter i alt fra basketball til sjakk og capoeira, og det for kun en drøy hundrelapp i året.

– Alle aldre benytter seg av tilbudet, men mest ettertrakte er tilbudene til de minste, opplyser Hjallen.

Den brasilianske kampsporten capoeira er blant de mest populære blant to- til fire-åringer, og det er trener Kleyton Thyron meget fornøyd med.

– Jeg har drevet med Capoeira i to år. Det er kjempegøy, spesielt her på sportsklubben hvor jeg har fått mange nye venner, forteller Timo Hjallen Olling (7) engasjert.

Emneord: