Slutt på snikturer på bussen

Nå skal du nemlig gå inn foran på bussen.
Onsdag, 28 oktober, 2015 - 14:16


Reisende med busslinje 74 er fra 25. oktober med på å teste en ny måte å gå inn på bussen, melder Ruter. Du skal vise billetten til bussjåføren når du går inn. De to bakerste dørene skal brukes til å gå av, med mindre du reiser med barnevogn eller rullestol.

– Et viktig moment for å sette i gang dette tiltaket har vært en holdningsundersøkelse fra 2014, der 95 prosent av kundene var misfornøyde med at folk var dårlige på å slippe folk ut før de presset seg inn på bussen, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter.

Hun forklarer at reisetid, kundetilfredshet, passasjerflyt, punktlighet og antall betalende kunder har vært utgangspunktet for denne testen.

Portrett dame som har sittet på med 74 buseenDame som har kjørt med 74 bussen Foto: Gard Eirik ArnebergStøtte hos passasjerene

Passasjerene på 74-bussen er positive til det nye tiltaket.

– Det fungerer greit for meg. Det er en fordel for de som kjøper billett. Det er kanskje litt stress å innføre det på alle bussene for da må alle gå inn foran men foreløpig går det fint, sier passasjer Karoline Kleiven idet hun går ut av bussen.

– Jeg synes det går helt fint, for det er mange som sniker seg inn på bussen uten billett. Vi sparer masse tid når folk går på foran i stedenfor å vente med å gå på før andre går av, sier Natalia.

Håper flere reiser med kollektivtransport

Isberg forteller at Ruter er nysgjerrige på å se hvilken effekt dette vil få på kollektivtransporten. Mange steder har dette vært vanlig praksis - også på regionbusser i Akershus, men nå ønsker Ruter å finne ut om dette fungerer for byfolket.

– Tilbakemeldingene fra kundene så langt har vært positive. De har full forståelse for hvorfor vi presser ut dette. Vi håper at den totale reiseopplevelsen får en bedre flyt og det blir bedre sirkulasjon på bussen, sier informasjonssjefen.

– Jeg har vært ute hele dagen selv, og det ser ut som om dette fungerer veldig bra. Målet vårt er at flere skal reise med kollektivtransport, og for å få til det er det viktig å skreddersy tilbud for forskjellige behov, fortsetter Gry Isberg.

Artikkelen fortsetter under bildene.

NataliaNatalia (20) er vandt til å gå inn foran på bussen. Foto: Gard Eirik ArnebergInge Harkestad Inge Harkestad (45) tror at det er mest effektiv når folk får velge hvor de vil gå på selv. Foto: Gard Eirik Arneberg

 

Fint å prøve ut nye ting

Ruter har foreløpig ikke satt en dato for når denne testen slutter, da de vil gi folk tid til å omstille seg.

– Jeg har ikke så mange sterke meninger enda. Det er tredje gangen jeg går på en buss som fører det. Jeg synes det er greit at de prøver ut ulike ting, så får de evaulere og se om det fungerer, sier Inge Harkestad som er en av passasjerene på 74-bussen.

– Jeg håper at det ikke blir noen forsinkelser i og med at du må vise billett. Jeg kommer fra Nesodden og der må man vise billett før man går på, og det synes jeg er helt greit, sier Natalia.

 

 

 

 

 

Emneord: