Yoga for kropp og sinn

Oslo Yogafestival arrangeres til helga.
Onsdag, 20 januar, 2016 - 13:16


For tolvte år på rad arrangeres Oslo Yogafestival på Sagene I Oslo. 22-24 Januar kan nybegynnere og erfarne yogautøvere ta del i kurs og workshops. I år vil festivalen fokusere på kunst, musikk og estetikk relatert til Yoga og den bakenforliggende filosofien. Festivalen vil ikke bare tilby de tradisjonelle formene for yoga og meditasjon: Her kan man prøve både villmarksyoga og sjokolademeditasjon, som sikkert vil være første gang for de fleste besøkende.

Ingeborg Prestkvern som er med på å arrangere festivalen kan informere om at det vil holdes foredrag både fra terapeuter og psykologer.

– De vil fortelle hvordan yoga kan brukes i praksis med folk som sliter med forskjellige psykiske lidelser, sier hun.

Flere studier støtter oppom synet at Yoga er mer enn bare god trening. En medisinsk studie utført av Harvard Massachusets General Hospital, viser at avslapning gjennom yoga  faktisk fornyer hjernens nerveceller i løpet av bare åtte uker og kan minske bruken for helsehjelp med 43 prosent.

Yoga har lenge vært en populær trengingsform, og populariteten ser ikke ut til å avta med det første. En ny studie viser at over 36 millioner amerikanere nå praktiserer en form for yoga. I Norge finnes det ingen statistikk på dette, men både på treningssentre og tradisjonelle yogastudioer har det vært en formidabel økning i antall deltakere de siste årene.

 

 

Emneord: