Et rom for alle livssyn

Kirkens Bymisjon har laget et seremonirom åpent for alle livssyn og religioner.
Tirsdag, 23 februar, 2016 - 15:31


Dagens religionsdebatter er preget av politikk, konflikter og høy temperatur. Hvor deilig er det ikke å kunne tre inn i et fredelig rom, som er religiøst i en spirituell forstand, men åpent for alle?

Ny teknologi

Kirkens bymisjon og Bekkelaget menighet har sammen tatt initiativ til å lage et åpent livssynsrom i stedet for et kapell, som først var planen. En arkitekt og en kunstner ble engasjert, og i samarbeid med sykehjemmet ble det laget et annerledes seremonirom, uten tilknytning til noen bestemt religion.

Daglig leder ved Bekkelagshjemmet, Miriam Berntsen Hasle, viser frem det nye seremonirommet, og er svært fornøyd.

– Rommet er moderne, med muligheter for filmvisninger, konserter og foredrag. Ny teknologi gjør det enkelt å gjøre om rommet til et filmrom for eksempel. Og akustikken her er veldig bra.

 

BekkelagshjemmetBekkelagshjemmet Foto:Jim Særnblom

En egen ro

Hasle mener rommet byr på en egen ro. Alle de tekniske detaljene er skjult, og rommet fremstår som enkelt.

De få symbolske gjenstandene som kunstner Margit Seland har laget, kan flyttes rundt på av besøkende og representerer enkle kontraster som mørkt og lyst, tre mot stein, og rifter og hull i et hvitt lerret.

Lerretet er forøvrig et gammelt seil, som regulerer lyset fra vinduene. – Det gir et lunt rom, mer avdempet. Her inne kan man sitte alene eller sammen andre og oppleve en fred som er skjelden. Kankje er det lettere uten så mange religiøse symboler og føringer, sier Miriam Hasle.

 

 

 

 

Emneord: