Filmet sex med bevisstløse kvinner

Alle de tre fornærmede skal ha hatt et seksuelt forhold til mannen som nå er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep.
Tirsdag, 23 februar, 2016 - 14:14


En mann i 30 årene skal ha forgrepet seg på tre forskjellige kvinner i løpet av april, mai og juni 2012. De fornærmede skal alle ha hatt et seksuelt forhold til tiltalte, men hevder de var bevisstløse etter å ha tatt rusmiddelet GHB. Saken er nå oppe i Oslo tingrett.

Rus og sexorgier

To av overgrepene skal ha skjedd i leiligheten til en av de fornærmede og hennes ektemann. Ektemannen var venn av tiltalte, og sammen skal de ha arrrangert flere sexorgier hvor kona og de andre fornærmede har vært involvert. Det er blant annet under disse sexorgiene de fornærmede skal ha blitt utsatt for overgrep. Bruk av rusmiddelt GHB skal ha ført til at de fornærmede havnet i en bevisstløs tilstand, og det er i den tilstanden de skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

TinghusetRettsaken pågår i Tinghuset fra mandag til onsdag. Foto: Anna OftedalBenekter straffeskyld

Tiltalte sier at det var samtykke fra de fornærmede, og forsvarer Nils Christian Nordhus mener at det er grunn til å se nærmere på forholdene før og etter overgepene.

– En av de fornærmede valgte å gjennopta det seksuelle forholdet til tiltalte etter at hun hadde anmeldt han. Dette er aktuelll informasjon å ta i betraktning med tanke på spørsmål om samtykke, sier han.

I tillegg mener han at det er nødvendig å se grundigere på hva som egentlig skjer på en av videoene.

– Politiet har bedømt videoen til seksuell handling, men tiltalte anklages nå for seksuell omgang. Hva hendelsen defineres som har betydning for strafferammen, sier Nordhus.

“Snutehore”

En av videoene viser grove handlinger i tilllegg til samleie. Tiltalte skal ha spyttet den fornærmede i ansiktet, og sparket henne ut av sengen. Han krenker henne videre ved å kalle henne “snutehore” og “snuteludder”, med bakgrunn i hennes tidligere yrke som politibetjent.

Utsatt for grov vold av ektefelle

Ektemannen til en av de fornærmede skal ha tvunget henne til å delta på sexorgiene, og han skal også ved flere anledninger ha utsatt henne for grov vold og voldtekt.

Det var under etterforskningen av denne mishandlingen at overgepsvideoene ble beslaglagt. Sommeren 2012 ble ektemannen dømt for grov vold og voldtekt av ektefelle, mens tiltalte måtte sone i 6 måneder for narkotikamisbruk. Etterforskningen av tiltalte har pågått siden den tid.

Dommen mot tiltalte skal etter planen bli satt onsdag 24.februar.

 

Emneord: