Radio Journalen sendinger

Mandag, 28 november, 2011 - 13:45


TORSDAG 30.4.2013

 

Radiosendingen byr på Bruce Springsteen, 1. mai debatt og et innblikk i hverdagen til kroppsfikserte unge jenter.

Programleder Christina Paulos Syversen gir deg 40 minutter med alt fra nyheter og innslag til debatt om 1.mai mellom LO og Fremskrittspartiet. Utegående reporter Hanne Brønmo tar pulsen på treningsiveren fram mot bikinisesongen. Reporter Trym Mogen tilbragte helga på Fornebu med dedikerte Springsteen-fans.

TORSDAG 30.4.2013

Christian Tybring-Gjedde (FRP) og Seher Aydar (RU) debatterer mangfold av flagg i 17. mai-toget, og forsker og datanerd Gisle Hannemyr gir oss sine tanker om internettets fremtid.

TORSDAG 11.4.2013

Bieber-fever inntar landet, OL-debatten er i gang, og et nytt kaffekonsept har kommet til Oslo.

Vår reporter dro for å se på et spesiallagd rom i forbindelse med Justin Biebers Norgesbesøk.

Til debatten om Oslo-OL fikk vi besøk i studio av Høyres Øystein Sundelin og Rødts Saher Aydar.

Denne utgaven av Torsdagstimen tar for seg samfunn, kultur og politikk. Nærmere bestemt skal populærkulturens påvirkning settes under lupen.

Programlederne Marie Røssland og Ulla Schjølberg snakker blant annet med en mastergradstudent som forsker på Bieber som religiøs forkynner, utegående reporter Nora Brønseth tok turen til Grünerløkka seniorsenter for å snakke med den eldre garde om unge Bieber.

I tillegg snakker vi med kommentarjournalist Anders Giæver om hans forhold til The Iron Lady. Avslutningsvis får du høre om hvordan samfunn reflekteres i spillkultur.

Medvirkende i sendingen: Nora Brønseth, Jasmin Hejaz, Even Aarnes, Julia Loge, Jenny Dahl Bakken, Marie Røssland, Ulla Schjølberg og Anne Sofie Mengaaen.

TORSDAG 22.11.2012

Kva bilete likar Facebook-publikummet best? snakkar om korleis sosiale medium, med “likes” og kommentarar, påverkar ungdommen.

Kva drøymde du om å bli når du var lita? Er det viktig å følgja draumen sin? Og kva drøymde dei gamle om å bli og vart dei det dei drøymde om? Høyr  om draumar.

Bør hasj legaliserast? Er det nok blod i blodbanken dersom det kjem ei ny krise? I kan du høyra om dette og dessutan gjev bandet Åroliljs deg ein rykande fersk låt - på direkten.

I Økonomiseksjonen høyrer du om korleis Europa kan koma seg ut av den økonomiske krisa, og du får vita kvifor prisane i SiO-kantinene er som han er.

TORSDAG 1.11.2012

Kva julebrus er best? Og har du vore i den nye Mathallen? Høyr og bli med på matsafari og julebrussmaking!

Høyr, der Fredrik Bjørlo frå Movember ber deg bidra med pengar og bart, og bli med når tinnsoldatene framfor slottet vert levande.

I dagens sending av ser vi nærmere på presidentvalget i USA. Vår reporter har tatt turen til Litteraturhuset, hvor USA-ekspertene Hilde E. Restad, Tove Bjørgaas og Jan Arild Snoen møttes til debatt.

I radiosendingen  snakkes det om strykkarakterer, juksing og doping. Halvparten av lærerstudentene strøk på matteeksamen i fjor. Joachim tok imot Thobias Maaø og Cecilie Eriksen, førsteårsstudenter ved allmennlærerutdanningen på HiOA. De forteller at de ikke ser på den negative statistikken som en trussel.

TORSDAG 26.04.2012

Høyr Lillebjørn Nilsen og 40.00 osloborgarar syng “Barn av regnbuen” på Youngstorget. Lær meir om kva straff er og kva det gjer med oss. Få siste nytt frå 22. juli-rettsaken, reaksjonar på klimameldinga og meir kunnskap om kva som skjer i Noreg nett no. Nyheitsprogrammet Torsdagsmagasinet høyrer du her.

I radiosendingen “I dybden” får du høre om høyrepopulisme og høyreekstremisme i Frankrike og Europa, grupper som ikke får ytre seg i media og vold knyttet til dataspill.

I tillegg får du en stemningsrapport om allsangen av “Barn av regnbuen” på Youngstorget.

TORSDAG 29.03.2012

I Lunsjnytt i dag inviterer vi til kontroversiell debatt om homohets.  I tillegg kommer en tidligere torpedo og forteller sin historie om da han ble frelst av Jesus. 

I Trond Ivars Bækkenløsning setter vi søkelys på boligkjøp og renter såvel som snylting og lite penger. I tillegg er påsken like rundt hjørnet, noe vi selvfølgelig tar opp i magasinet “Påskenytt”.

 

Torsdag 01.03.2012

I Gatepressen i dag får vi vite hvorfor Putin garantert vinner presidentvalget og en av The Voice-favorittene spiller live i studio.

Lunsjrapporten gir deg debatten om skremmende røykekampanjer. - Moralistisk kampanje for birkebeinerne,  sier Dagbladets Marie Simonsen. 

Aleksander With spilte på gata, så vant han Idol.

 

Torsdag 02.02.2012

Sendingen Nyhetsbrunsj  kaster et skarpt blikk over Atlanteren og til USA. Men tar også skiene fatt over Grønland.

 

Sendingen Overblikket ser på hvorfor det blir dyrere og dyrere å reise med buss, trikk og tog. Og hva skjer egentlig med fangene på Guantanamo ?

 

 

Torsdag 8.12.2011

Sendingen Caps Lock

I ukens sending får du høre om studentparlamentets selvforsvarskurs, samt en heftig diskusjon om fotball hører hjemme på twitter.

Sendingen Kjellerstua

Det er siste sending før jul og byr vi på gullkorn fra barnemunn, julesanger og julebrus.

Sendingen Bezzerweizzer

Programmet for menn, Bezzerweizzer, setter denne uken fokus på brocode og kickboksing.

Torsdag 24.11.2011

Sendingen

Sjokolade er temaet dagens program utforsker. Våre programledere byr på et dypdykk i sjokoladens verden.

Sendingen  

Flaut? Pinlig? Kleint? Dette er sendingen som gjør deg rød I kinnene.

 

Torsdag 10.11.2011

Sendingen

Varm november, gaming, sære nyheter og kviss er ingrediensene til dette programmet.

Sendingen

I Kulturkræsj får du bl.a. møte teaterstudent Hadle Reisæter som slenger krass kritikk mot eget studiested og norsk teater.

Sendingen

Vi sender to reportasjer, en om kebab-norsk og en om rom-folk i Oslo. Gjest i studio er språkforsker Yngve Benestad Hågvar og utegående reporter er Mikaela Solberg. I tillegg spiller vi låtene Snakke litt av Admiral P og Partysvenske med Jaa9 og OnklP.

Sendingen

Er bergensdialekten Norges fineste? I Pilsglasset i dag snakker vi om norske dialekter.

 

Fredag 29.4.2011

Sendingen Fredagsaktuelt

Vi anmelder russelåter, tar tempen på bryllupsfeberen i London og møter en lege som ikke vil utføre abort.

Programleder: Ingvild Holm Tellesbø

Produsent: Ingeborg Huse Amundsen

Tekniker: Irina Tjelle

Redaksjon: Karen Ligaard Brynhildsen, Eirik Bjørkheim, Marius Skjelbæk, Kine Lepsøe, Mia Tørholen.

Sendingen Aktuelt 13

Prins William har akkurat fått sin kjære Kate, og vi lurer på hva beboerne på Frogner seniorsenter synes om både kjolen og seremonien.

Snussalget har økt kraftig de siste årene. Det viser seg at denne utviklingen kommer til å fortsette med unge kvinner i spissen.

Dommen i Millehaugen-saken faller i dag. Vår reporter Jannicke M.Andersen er tilstede i Oslo tingrett der domsavsigelsen pågår.

Alt dette, og mye mer, i dagens Akuelt 13-sending.

 

Torsdag 24.3.2011

Sendingen Nyhetstorsdag

Avisoverskriftene de siste dagene har vært preget av FrP-politiker Trond Birkedal, som har blitt siktet for snikfilming av unge menn. Hvor mye gjør egentlig pressen for å unngå forhåndsdømming i media? I studio har vi besøk av Dagbladets sjefsredaktør Lars Helle og  samfunnsdebattant Ingeborg Moræus Hanssen.

Selv om bevilgningene til politiet har økt i 2011, tvinges enkelte politidistrikt til å kutte ned på bemanning og kjøretøy. - Det kan gi fritt spillerom for organisert kriminalitet, mener bekymrede gudbrandsdøler.

Twitter fyller fem år denne uka, og i den forbindelse har vi snakket med Ingvild Moen, ekspert på sosiale medier.

Hør også musikkanmeldelsen av Your Headlights Are On sitt debutalbum, og hvordan historien om den drepte journalisten Anna Politkovskaja nå har funnet veien til teaterscenen.

 

Sendingen Nyhetsmagasinet Aktio

Aktio tar en kikk på blant annet VM, opprør og fisk.

 

Torsdag 3.2.2011

Sendingen Radioaktiv

Radioaktivs torsdagsending er mettet med godbiter:

Silje får innføring i kjendislivet av vårt ekspertpanel bestående av blant andre Tine Helene Valle fra Paradise Hotel.

Du får høre reportasjer om Finn.nos nye interaktive reklamekampanje og om en kristen skole der homonettstedet Gaysir.no var blokkert.

I studio kommer også de to aktivistene som står bak den banebrytende trikkesnikegruppa Planka.no.

 

Baghera

Hør Radio Journalens nyhetssending Baghera. Redaksjonen oppdaterer deg om situasjonen i Egypt,  spør hva Fernando Torres kan tilføre Chelsea, og setter søkelyset på mulig rasisme i Melodi Grand Prix.


Sendingen hører du her.

Torsdag 18. desember  kl. 9:

I programmet News Feedretter vi søkelyset mot sosiale medier. Vi kårer de beste Twitter-meldingene, jakter på Stig van Eijk, og får besøk av språkprofessor Thore Roksvold, som for anledningen anmelder kjendisblogger.

– De har et ordforråd på sjimpansenivå, mener Roksvold.

Hør News Feed.

Torsdag 18. desember  kl. 11:

Hør Lunsj! og få med deg intervjuet med NRKs teknologiekspert Eirik Solheim, som forteller om Ipad-ens inntog i Norge. Her får du også høre spaltene Supernytt og Dagens Ebay, mens vår utegående reporter har sjekket om den nye Obama-dukken blir en populær julegave i norske hjem.


Hør Lunsj!

Torsdag 2. desember kl. 13:

I sendingen Byråetletter Alfa-gründer Magnus Rønningen på sløret og avslører hvorfor han mener han er best. Du får også bli med bak kulissene i Hotel Cæsar, og vi gir deg svaret på hvorfor så mange befinner seg på Karl Johan midt i arbeidstiden.

Hør Byrået.

Torsdag 18. november kl. 9:

Programmet Radioaktiv tar for seg miljøvern og jul. Her får være med Rusken-patruljen på tur, du får Natur og Ungdoms miljøvennlige julegavetips, og redaksjonen prøver å finne ut om julebordtradisjonen virkelig er så ille som folk skal ha det til.

Hør Radioaktiv.

Torsdag 18. november kl. 11:

I programmet Guru tar redaksjonen for seg dagsaktuelle tema for ungdom.

Reporter Cecilie har tatt seg en prat med Oslo-ungdommen om deres forhold til kropp.

Hør Guru.

Torsdag 18. november kl. 13:

Selv om det er over en måned til jul, har Anne Marie Ottersen allerede i flere uker stått på scenen i Reisen til julestjernen. I sendingen Julehjørnet forteller hun om forestillingen og egne juletradisjoner, og hun deler dessuten sitt aller beste juleminne med lytterne.

Hør Julehjørnet.

Torsdag 18. november kl. 15:

Hva tror barn om fremtiden? Vil man få roboter som tar oppvasken, magiske kjæledyr og flyvende tog?  I radioprogrammet Tøff på torsdagfår vi besøk av fire barneskoleelever som deler sine forventninger, tanker og meninger om fremtiden. Du får også bli med på byggingen av en gigantisk sjokoladekake, formet som Eiffeltårnet!

Hør Tøff på torsdag.

Torsdag 4. november kl. 9:

I programmet Kultur på torsdag får du en forsmak på julen sammen med artist Knut-Øyvind Hagen, som skal holde julekonserter med selveste Jenny Jensen. Og synes du julen starter for tidlig? Ja, da er du ikke alene: Her treffer du en sinna mann som synes kjøpehysteriet knyttet til julefeiringen er motbydelig. Du får også møte en gjeng samlebesatte frimerkeentusiaster fra Jessheim.

Hør Kultur på torsdag.

Torsdag 4. november kl. 11:

P-Troll er programmet for deg som er nysgjerrig på troll. Her får du møte en vaskeekte trollviter og regissøren av filmen Trolljegeren. Dessuten spiller gjesteartist Erlend Wichne sin trollversjon av en gammel slager. Sendingen avsluttes med en gavepakke til dem som ikke har lest Faust: Her får du hele verket presentert på fem minutter.

Hør P-Troll.

Torsdag 4. november kl. 13:

Når og hvordan går verden under? Er det sola eller Gud som avgjør? Og er OnePiecen et tegn på at det nærmer seg slutten? Svarene får du i programmet Apokalypsekroken. Her treffer du en klimaforsker, et Jehovas vitne og en filmviter, som alle har sin klare mening om hvordan det går til slutt.

Hør Apokalypsekroken.

Torsdag 4. november kl. 15:

Programmet Supertorsdag gir deg svaret på hvorfor Harry Potter er en trussel mot uglebestanden i India. Du får også rådene du trenger for å overleve en “Ringenes Herre”-maraton. Her møter du nemlig mannen som satt en hel natt i en kinosal iført rustning, og som lå i kø i 35 døgn for å sikre seg billetter til Star Wars.

Hør Supertorsdag. +-

Emneord: