Segway til folket

FrP vil fjerne det de mener er unødvendige lover. Nå kan du snart meske deg med hjørnekjøleskap, proffboksing og ikke minst: Segway.
Fredag, 8 november, 2013 - 14:11


En Segway er et selvbalanserende fremkomstmiddel med to hjul som man står på. Frem til i dag har de vært ulovlige.

På løvebakken utenfor Stortinget møter vi Ole Gjermundbo, leder av Segway Norge og Bård Hoksrud som er samferdselspolitisk talsmann for FrP.

Gjermundbo skryter av sitt favorittkjøretøy.

- Det er noe nytt, og det er noe banebrytende. Det er et effektivt transportmiddel, og har så mange bruksområder at det er helt utrolig, forklarer Gjermundbo.

Det kan se avansert ut å rulle rundt på en Segway. Man må stå oppreist, og bruke kroppsvekten sin for å styre hastigheten. Man styrer retningen med et styre. - Enkelt! sier Gjermunbo.

- Jeg har hatt en dame på 88 år, som til vanlig bruker rullator, som mestret en Segway i løpet av tre minutter.

- Et flott alternativ

Bård Hoksrud fra FrP stiller seg uforstående til at Segway til nå har vært ulovlig.

- Man kan sikkert finne en og annen idiot som kjøper Segway og kjører som en tulling, men de aller fleste kommer til å kjøpe seg en fordi det handler om å komme seg fra a til b på en trygg og effektiv måte.

- Jeg har også hørt at segway er et fint alternativ til folk med funksjonshemninger, og vi tror det kan være med på å hjelpe hverdagen deres.

Han sier at sykkelregler bør gjelde for Segway-bruk.
 

- Vil føre til konflikter

Flere organisasjoner er uenige med FrP og Segway Norge og mener at dette fremkomstmiddelet ikke har noe på norske veier å gjøre. Blant dem er Trygg Trafikk.

- Vi er i mot at Segway skal bli lovlig. Det passer ikke sammen med myke trafikanter, og vi er redd for at det vil føre til flere ulykker.

- Det er allerede ganske mye konflikt mellom syklister og bilister, og det er dårlig tilrettelagt for syklister. Så å få Segway inn på det samme arealet vil føre til flere konflikter, forklarer kommunikasjonssjef hos Trygg Trafikk, Kristin Øyen.

 

Minister på hjul

Når Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum, får øye på Segwayen benytter han sjansen til å prøve en runde,

- Hahahaha! Jeg bryter loven!

 

Her er radioreportasjen i sin helhet:

 

Emneord: