Ny Burger King møter kritikk

På Nordstrand i Oslo skal det åpnes en ny Burger King. Nordseter ungdomsskole ligger like ved, og foreldre er kritiske til plasseringen av burgerrestauranten.
Fredag, 7 november, 2014 - 12:33


I Sæter sentrum på Nordstrand åpner det snart en ny Burger King. Like i nærheten ligger Nordseter ungdomsskole. Flere foreldre er kritiske til plasseringen av burgerrestauranten og hvordan den vil påvirke elevenes spisevaner. Kristin Vogt-Svendsen er en av foreldrene som har engasjert seg i Facebook-aksjonen mot Burger King på Nordstrand.

– Det er en stor jobb å motivere ungdommer til å lage sunne matpakker. Med Burger King i nærheten vil fristelsen være større ettersom maten der er billigere enn i matbutikken, sier Vogt-Svendsen.

- Ikke taktisk plassering

Ole Erik Samseth, markeds- og kommunikasjonsdirektør i King Food AS, avkrefter spekulasjonene om at ungdomsskolen har noe å si for plasseringen av Burger King.

– Vi etablerer oss ikke for å bli et alternativ til ungdommens skolelunsj, og kan ikke basere inntektene til våre restauranter på én times omsetning fem dager i uka. Ungdommer generelt er heller ikke en særlig kjøpesterk kundegruppe, sier Samseth. 

Savner sunn skolelunsj

Ernæringsfysiolog Torunn Holm Totland mener en lunsj hos Burger King ikke bør erstatte en tradisjonell matpakke bestående av grove kornprodukter, frukt og grønt.

– En middels stor burgermeny gir dobbelt så mye energi, men bare en fjerdedel av næringsstoffene til en sunn skolelunsj, sier Totland. Hun bemerker allikevel at det ungdommer kjøper på Burger King ikke nødvendigvis er mer usunt enn hva de vanligvis handler i matbutikkene.

 

Emneord: