Studentparlamentet ønsker eksamen på PC

I et ellers digitalisert samfunn gjennomføres fortsatt eksamen ved de sleste studier med penn og papir. studentparlamentet mener at eksamen bør gjennomføres i tråd med dagens samfunnsutvikling.
Fredag, 28 november, 2014 - 13:53


- Det å gjennomføre skriftlige eksamner med penn og papir er veldig gammeldag og veldig lite oppdatert i forhold til hvordan sammfunnet utvikler seg, sier Tord Øverland, leder i Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Han synes det er rat at studentene ikke skal bruke det arbeidsverktøyet som de stort sett skal bruke når de kommer ut i arbeidslivet. Studentene selv synes også det er slitsom å måtte skrive mange sider for hånd, når de ellers gjør alt annet på data.

Studiedirektør ved HiOA, Marianne Bratteland, sier det er utfordrende å digitalisere eksamen, men forteller at de har hatt en del pilotprosjekter. Ut i fra prosjektene har de blant annet erfart at elevene må ta med sin egen PC for at dette skal være mulig. Bratteland sier også at en slik digitalisering krever ressurser som Høgskolen ikke har.

Hør radiosaken her.

Emneord: