Espen Bråten på Mjøl. Foto: Ingrid Lang

Nytt bakeri har tatt Sagene med storm

I august åpnet bakeriet Mjøl i Stockfleths gate 60 på Sagene. Helt siden, har det vært lange køer utenfor det lille bakeriet som ofte må melde "alt utsolgt", lenge før de faktisk stenger for dagen.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 10:56

I 2020, under koronapandemien, åpnet det svært populære «Kveitemjøl» på Aker Brygge, og i august i år åpnet søster-kaféen Mjøl på Sagene. Det relativt nyåpnede bakeriet har tatt bydelen med storm og Espen Bråten har vært med på å starte eventyret. 

– Vi hadde lyst til å lage et europeisk bakeri. Hvis man ser på bakeri i europa så er det nemlig et sted der man bare dropper inn og tar det man har kjøpt med seg, forteller Bråten. 

God grunn til å åpne bakeri på Sagene

At bakeriet ble åpnet på Sagene var heller ikke en tilfeldighet. Espen bor selv i bydelen og forteller om Sagenes fine demografiske sammensetning, der det er rom for alle og et høyt utdanningsnivå. Så da det dukket opp et lokale, var det bare å gripe sjansen. 

– En bydel som Sagene med 40.000 innbyggere og så hadde de ikke et fullblodsbakeri, da var det enkelt for oss å prøve her, sier Bråten. 

Gjestene anbefaler Mjøl 


Martine Vallan koser seg på Mjøl Foto: Ingrid Lang

Martine Vallan er gjest på Mjøl og hun tar ofte turen innom det lille bakeriet. 

– Jeg liker Mjøl fordi det fortsatt er så nytt her i bydelen. Og så er kvaliteten virkelig god, både på baksten, men særlig på de som jobber her. Så jeg anbefaler virkelig Mjøl, spesielt skolebollen deres, forteller Vallan.

Bråten med et særlig baker-budskap  

Bakst er best når det er ferskt. For Bråten er det derfor viktig at de på Mjøl alltid streber etter å ha den høyeste kvaliteten på bakevarer du kan få i byen. Men når jeg spør han hvorfor folk skal velge å besøke akkurat Mjøl, svarer han dette: 

– Jeg er opptatt av at man besøker de bakeriene i Oslo som faktisk baker på stedet og på norsk tradisjon. Men om det er hos oss på Mjøl, eller andre steder som faktisk legger mye i det, spiller ingen rolle.

– Besøk de som står opp kl 04:00 for å bake til de første gjestene kommer. Besøk et sted som setter pris på bakerne sine, sier Bråten til slutt.

Emneord: