Sirin og Kerim, elever på Trosterud skole i Oslo, på vei til å pante flasker. Foto: Rumeysa Sariyar.

Barna vil også være til hjelp

7. trinn på Trosterud skole i bydel Alna, i Oslo, har startet en pengeinnsamling hvor inntekten vil gå til barna i Palestina. Sirin og Kerim (12) mener det er viktig å verdsette andre menneskers liv.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 09:05

7. trinn ved Trosterud skole i bydel Alna, i Oslo, har startet en panteinnsamling for å donere penger til barna i Gaza, Palestina. Pengene skal doneres gjennom UNICEF, hvor pengene kommer til å bli brukt til humanitære forsyninger. Både elevene og de ansatte har et sterkt ønske om å kunne bidra med det de kan for de som er i nød. 


Sirin panter det hun har samlet inn. Foto: Rumeysa Sariyar 

– Jeg er glad for å være med, folk i Palestina trenger hjelp og jeg er veldig glad for å hjelpe. Dette kunne vært oss, sier Sirin (12).

Sirin er et av flere elever i 7. trinn som er med på panteinnsamlingen. Hun mener at vi må vise empati ovenfor de som har det vanskelig. Videre forteller hun at hun har troen på at alle gode gjerninger man gjør i livet en dag vil komme tilbake til deg på et eller annet vis.

Medfølelsen

– At våre barn tar et ansvar tenker jeg er fantastisk. De er flinke og vet hva dem gjør, sier rektor av Trosterud skole, Lene Rønning- Arnesen.


Lene Rønning-Arnesen, Keim og Sirin. Foto: Rumeysa Sariyar. 

Før panteinnsamlingen hadde elevene en grunndig opplæring om Midtøstens historie. Der fikk elevene kunnskap om hvorfor tilstanden er slik som den er i dag. Arnesen mener at dette har bidratt masse for elevenes personlige utvikkling og medfølelse.


Kerim, elev på Trosterud skole i Oslo. Foto: Rumeysa Sariyar.

Kerim (12) er også en av flere elever som er med på innsamligen. Han mener at alle har retten til mat, vann, medisiner og støm, uansett hvem de er eller hvor de er fra. 

– Vi prøver så godt vi kan.

– Dette må gjøres noe med. Hjelpen vi gjør er kanskje ikke nok, men vi prøver så godt vi kan, sier Kerim.

Medfølelsen Kerim føler er sterk, og han understreker at han får en ubeskrivelig fin følelse av å hjelpe folk som trenger hjelpen de kan tilby. Han lurer på hvordan det er mulig å bare være en seer av situasjonen uten å prøve å skape fred i verden.

Kritikken

 Det kan hende at vi møter på kritikk, jeg har ikke lyst til å møte på det. Hvis jeg møter på det snur jeg meg bare videre og banker på neste dør, sier Sirin. 

Kritikken barna kan møte på er ikke en god nok grunn til å stoppe 7. trinn i å samle inn panten. Sirin forteller at kritikken bare er med på å styrke dem, og øker lysten til å samle mer pant. De satser høyt og vil samle inn så mye de klarer.