Stavrum ikke sur selv om Skeid må ut på tur

Det blir mange lange reiser for Skeid og Oslo City i neste års andredivisjon. – Jeg skjønner at det må bli sånn, sier Skeid-trener Arild Stavrum.
Mandag, 9 november, 2009 - 15:13


Lørdag ble avdelingsoppsettet for neste års andredivisjon offentliggjort, og mens sju av lagene fra Oslo og Akershus får møte hverandre i avdeling 1, må Skeid og Oslo City i avdeling 2 belage seg på mange lange borteturer den kommende sesongen.

De to oslolagene som i fjor spilte i henholdsvis førstedivisjon og tredjedivisjon havnet nemlig i avdeling med hele sju lag fra Trøndelag og fem fra Møre og Romsdal. Dermed venter kamper mot blant andre Kristiansund, Steinkjer og Rosenborg 2.

Kjører trikk til kamp

Arrangementssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Dag Vestlund, oppgir enkel reisevei grunnen til at lag fra Oslo må reise til midt-Norge og Vestlandet for å spille andredivisjonsfotball.

– Lagene på Østlandet er de som reisemessig har lettest for å komme seg til Trøndelag og Møre og Romsdal. Det er den eneste grunnen. Dette er vanskelig for klubber fra Nord-Norge og Vestlandet, for disse må likevel innom Oslo for å komme seg til Møre og Romsdal og Trøndelag, sier Vestlund.

Hvorfor ble akkurat Skeid og Oslo City plassert i denne avdelingen?

– Skeid er der fordi vi i hver av de fire avdelingene må ha ett lag som rykket ned fra førstedivisjon. I tillegg skal vi ha tre lag som rykket opp fra tredjedivisjon, og Oslo City er ett av disse. Vi prøver også å se på lagenes totale reisevei og hvor de ulike klubbene har måttet reise tidligere. Dette jevner seg ut over tid, sier Vestlund.

Kunne det vært laget en egen østlandsavdeling i andredivisjon?

– Det er ikke noe vi er svært opptatte av, i hvert fall. Det er viktigere at vi får det til slik at lagene fra andre deler av Norge får kommet seg til kampene. Lagene på Østlandet kjører jo trikk til mange bortekamper, sier Vestlund. Han forteller også at NFF hvert år må se an hvilke lag som har lettest for å komme seg hvor. Noen år resulterer det i avdelinger med nesten bare lag fra Østlandet, men dette kommer ifølge Vestlund helt an på hvor mange østlandslag som er i divisjonen.

Mange klubber i andredivisjon har relativt trange budsjetter, men arrangementssjef Vestlund mener at mange lange borteturer ikke vil ha noen særlig innvirkning på klubbene rent økonomisk.

– Vi i Norges Fotballforbund betaler hele gildet. I fjor tror jeg klubbene var inne med en egenandel på 10 000 kroner, mens NFF stod for resten. Så de har ingen grunn til å skrike, sier Vestlund.

Tar det som det kommer

Skeid-trener Arild Stavrum innrømmer at det blir mange flyturer i løpet av sesongen 2010:

– Det blir en god del flyreiser, og veldig mye til Trøndelag og Midt-Norge, sier Stavrum som likevel kjøper Vestlunds påstand om at oslolagene har en relativ enkel reisevei:

– Ja, jeg skjønner godt det argumentet. Noen må ut på tur, og denne gangen ble det oss. Jeg tar avdelingsoppsettet som det kommer, sier Stavrum

Skeid rykket ned fra førstedivisjon denne sesongen, og satser på at oppholdet i andredivisjon blir kortere enn reiseveien.
– Vi ønsker å rykke opp igjen. Det er målet vi jobber mot. Så får vi se hvor tøft det blir, sier Stavrum.

Tags: