Sulten skal fores

I kveld rykker enten Sarpsborg 08 eller Kongsvinger opp til Tippeligaen. – Et opprykk vil bety alt, sier Kjetil Frøne.
Torsdag, 12 november, 2009 - 14:07


Etter 3-2 til Sarpsborg 08 i den første finalekampen er det fortsatt helt åpent hvilket av de to lagene som får spise kirsebær med de store neste år. Kjetil Frøne er leder for Fossefallet, Sarpsborgs supporterklubb. Han tror et opprykk vil ha svært mye å si for både klubben og byen:

– Det vil bli en helt annen opplevelse å gå på fotballkamp. Vi vil trekke flere tilskuere, stadion vil bli større, og Sarpsborg vil igjen bli en fotballby, sier Frøne.
– Det er 35 år siden sist vi var i den øverste divisjonen, så det sier seg selv at vi er sultne på suksess.

Også for Kongsvinger vil et opprykk bety mye.

– Det vil bety utrolig mye. Det siste året har vi KIL-supporterne doblet medlemstallet, og jeg for meg at økningen bare vil fortsette hvis det blir opprykk, sier nestleder i KIL-supporterne Jardar Storbækken. Han får støtte av leder Thomas Ramstad:

– Det ville vært utrolig deilig å få muligheten til å komme tilbake i toppen.

Hjemmesterke Kongsvinger

Den avgjørende kampen spilles på Kongsvingers hjemmebane Gjemselund, og laget har vært nærmest uslåelige på eget kunstgress denne sesongen. Etter seieren over Sogndal i semifinalen i opprykkskvaliken har de nå åtte strake seiere på eget gress, blant annet 3-0 over kveldens motstander Sarpsborg 08 så sent som 17. oktober.  Frøne er likevel ikke skremt:

– Jeg tror ikke det at vi tapte her sist påvirker oss. Det resultatet lyver veldig i forhold til kampbildet, og jeg tror heller det kan gi KIL en falsk følelse av trygghet, sier Frøne.
– Vi var helt på høyde med dem sist, og i den flyten vi er i nå skal vi vinne. Det kan selvfølgelig gå begge veier, men jeg tror Kongsvinger skal få slite.

Thomas Ramstad deler ikke Frønes oppfatning.

– Nei, laget vårt har troen på seier selv om det var en jevn kamp sist. Sarpsborg vet at KIL er bedre på hjemmebane så det kan jo ligge i bakhodet, men det skal ikke bli noen hvilepute, sier Ramstad. Hans syn støttes av nestleder Jardar Storbækken:

– De fleste supporterne har troen på seier, og det tror jeg laget har også. Vi må bare passe på at nervene ikke tar overhånd og at Sarpsborg ikke får kjempe oss ut av stilen. Men jeg tror ikke det blir noen problemer for Kongsvinger på hjemmebane.

Sikre på opprykk

Begge supportergruppene har stor tro på eget lag før kveldens kamp.

– Spiller vi opp mot vårt beste vinner vi. Det viktigste blir å holde nullen, for med 3-2-seier i første kamp trenger vi egentlig ikke å vinne. Men vi må ikke legge oss bakpå, vi må bare kjøre på fram og angripe, sier Frøne. Han møter imidlertid motstand hos Ramstad og Storbækken i KIL-supporterne:  

– Vi skal være bedre enn Sarpsborg på hjemmebane, og vinner 3-1. sier Thomas Ramstad.

– Jeg tror Kongsvinger vinner 2-0, supplerer Jardar Storbækken.

– For Sarpsborg er dette bare bonus, de har gjort en strålende sesong uansett. Vi i Kongsvinger har hatt et mål om å rykke opp i hele år, og fortjener opprykket, sier Ramstad.

Tar fri i morgen

Kjetil Frøne er skråsikker på at Sarpsborg 08 spiller Tippeligafotball neste sesong.

– Vi spiller en bedre type fotball enn Kongsvinger og derfor scorer vi flere mål enn dem i dag. Sarpsborg 08 vinner 2-1, sier Frøne som lover feiring dersom opprykket blir en realitet:

– Da er det fri i morgen. Det blir opprykksfest med skikkelig trøkk og ville tilstander.

– Sulten skal fores!

Tags: