Folkefest med 50.000

I tillegg til å servere perfekte løyper og et glitrende arrangement, trakk mesterskapet i Storås nærmere 50.000 tilskuere.
Mandag, 25 januar, 2010 - 13:54


Stokke IL har satt en standard det skal bli vanskelig å måle seg med for framtidige NM-arrangører. Aldri før har det vært så mange publikummere under et ski-NM.

– Det er et herlig syn å se at publikum strømmer oppover åsen, heier og har det ordentlig gøy, sier NM-leder Olav Aas.

 

Tor-Edvin Allås (11, t.v.) og Ole Jakob Olsrød (11) er ikke lavmælte når NM arrangeres. Foto: Lily Marcela Gundersen

Sprengt barometer

Det aller største folketrykket var lørdag. Da sprengte stemningsbarometeret blant publikum. Blant de heiende stod kameratene Tor-Edvin Allås (11) og Ole-Jakob Olsrød (11) fra Stokke.
– Det er mye artigere å være her enn å se NM fra et annet sted, sier Tor-Edvin, som også hadde skaffet seg en hatt med norsk flagg på.
Guttene ankom løypene allerede klokken åtte lørdag morgen, og gledet seg til å tilbringe dagen blant ringende bjeller og en heiende folkemasse.

Drømte om folkehav

– Jeg vet ikke om ett eneste norgesmesterskap på ski tidligere der det har vært så mange mennesker. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Olav Aas.

Les Olav Aas’ hilsen etter NM

Ledelsen drømte om å ha 50.000 tilskuere i løpet av disse fire NM-dagene, og håpet på 30.000. Nå som det anslås å ha vært nærmere 50.000 besøkende, smiler de bredt.
– I dag tar det helt av. Det er så moro, sa NM-vert Bjørn Vegar Norvang lørdag.
Torsdag ble det anslått cirka 10.000 publikummere. Fredag, mellom 7.000 og 8.000. Lørdag og søndag, rundt 15.000.
For ett år siden skal også NM-arrangør Tom Horntvedt ha sagt at 50.000 kom til å se på NM i Stokke.
– Da lo folk og ristet på hodet. Nå ser vi plutselig litt annerledes på det, sier NM-vert Bjørn Vegar Norvang, som la fram noen av tallene.

 

Leder av årets ski-NM, Olav Aas, beskriver arrangementet som tidenes mesterskap og sier han ikke kunne drømt om et bedre resultat. Foto: Lily Marcela Gundersen

10.000 kjøretøy

I løpet av de fire dagene har cirka 10.000 kjøretøy vært innom, i forbindelse med NM.
Leder for trafikk og HMS, Tore Jan Hansen, sier de har hatt nok å gjøre.
– Det har vært et stort opplegg, med mange bidragsytere. Vi er veldig fornøyde og alt har gått etter planen, sier Hansen.
Dette har blitt avviklet i samarbeid med Politiet og Statens vegvesen.

Thor Saga (4, f.v.), Martine Hammerstad (3), Emil Hammerstad (7) og Ellinor Saga (3) blir dratt inn på NM-plassen. Foto: Lily Marcela Gundersen

Mer om NM på ski 2010:

NRK

Tønsbergs Blad

Sandefjords Blad

Tags: