Manchester United stenger spillernes Facebook-profiler

Spillerne nektes personlige profiler hos sosiale nettverk.
Tirsdag, 19 januar, 2010 - 13:52


Manchester United publiserte fredag en melding på hjemmesidene sine om at ingen av klubbens spillere har personlige profiler hos sosiale nettverkssider som Facebook og Twitter:

- Klubben ønsker å gjøre det klart at ingen av Manchester Uniteds spillere har personlige profiler hos sosiale nettverkssider. Fans som kommer over sider som hevdes å være skrevet av United-spillere bes være ekstremt skeptiske. Alle offisielle nyheter som omhandler Manchester United eller klubbens spillere blir publisert via ManUtd.com, skriver klubben i meldingen.

Stenger profiler

I meldingen står det imidlertid ingenting om det faktum at flere av Manchester Uniteds spillere tidligere hadde profiler hos sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Nå har Twitter-profilene til Wayne Rooney, Darren Fletcher og Ryan Giggs blitt fjernet, mens alt innhold har blitt slettet fra Giggs’ Facebook-profil.

En av grunnene til at Manchester United ønsker å hindre spillerne sine i å være aktive brukere av sosiale medier er at det kan føre til uønskede konflikter dersom en spiller skriver noe kontroversielt.

Twitter på godt og vondt

Liverpool-spiller Ryan Babels brukte nylig sin Twitter-konto  til å uttrykke frustrasjon. Da han ble vraket fra kamptroppen mot Stoke lørdag, gikk det hardt utover manager Benitez på Twitter. Benitez svarte med å stemple twitringen som uprofesjonell.

En annen spiller som har blitt kjent for sin flittige bruk av Twitter er Sunderlands angriper Darren Bent. Hans Twitter-profil følges av over 30 000 tilhengere, og spissen har til og med Twitter-brukernavnet sitt og Twitter-logoen sin på fotballskoene.

Det blir nok ingen Twitter-logo på Wayne Rooneys sko med det første.

 

Tags: